۹ تا از دیدنی ترین جاذبه های اورامانات

جاذبه های اورامانات در کلمات نمی‌گنجند. واقعیت این است که منطقه و زیبای اورامانات زیبایی‌هایی خیره‌کننده و طبیعی دارد که گردشگران در سفر به این منطقه سعی می‌کنند تا جای ممکن در دل طبیعت، گذران اوقات کنند و از دیدن تمامی این جاذبه‌ها در کنار یکدیگر لذت ببرند. این منطقه دیدنی‌ های شگفت‌انگیز بکری دارد که شما را از زندگی مدرنیته و شهری دور کرده و اجازه می‌دهد تا اوقاتی هرچند کوتاه را از حضور در دل طبیعت لذت برده و حال و احوال خود را دگرگون کنید.

تضمین بهترین قیمت بلیط هواپیما، بلیط قطار و رزرو هتل  در تمامی نقاط جهان فقط در الی گشت.

جاذبه های اورامانات هم در دسته جاذبه‌ های تاریخی و هم در دسته جاذبه ‌های طبیعی هستند. اورامانات در اصل منطقه تاریخی و زیبایی در غرب کشور ما محسوب می‌شود که قسمتی از آن هم در خاک عراق است. این منطقه شهرهای مختلفی دارد که در استان‌های کردستان و کرمانشاه مستقر هستند. اورامان تخت در اصل نام یک روستای توریستی سبز و زیباست که در مرکز این منطقه واقع شده. ضمن اینکه این روستا ۳ قسمت گوناگون دارد که هر کدام از این قسمت‌ها دیدنی‌های متعدد و متنوع خود را دارند. بد نیست بدانید که این منطقه به دلیل ارزش‌های گوناگون فرهنگی در حال بررسی‌شدن برای ثبت جهانی توسط یونسکو هم است.

شاید ندانید که اورامان یا اورامانات یک روستای زیبای پلکانی است که معماری و زیبایی‌های خاص خود را دارد. شما برای حضور در این منطقه و دیدن و لذت‌بردن از جاذبه‌ های این روستا باید در میان‌کوه‌های سرسبز آن از وسیله نقلیه خود جدا شده و قدم به روستایی با معماری خاص و تاریخی بگذارید. منطقه اورامانات گردشگران و طبیعت دوستان خاص خود را دارد. افرادی که یا برای بار اول است که به این منطقه سفر کرده‌اند یا برای دفعات بی‌شمار تصمیم به تجربه این منطقه دارند. روستای اورامان قدمتی چندصدساله دارد و ظاهر آن شبیه به ماسوله است. با این تفاوت که طبیعت اطرافش این روستا را به منطقه‌ای زیباتر از ماسوله تبدیل کرده است.

در ادامه ما این جاذبه های تکرارنشدنی را به شما معرفی خواهیم کرد.  

مطالب مرتبط

راهنمای سفر به اورامانات بهشت منطقه کردستان

اولین جاذبه از دیدنی‌ های اورامانات گردنه‌ای خوفناک با نام گردنه ژالانه است. مسیری خطرناک اما درعین‌حال با مناظری چشم‌نواز و زیبا که در سمت جنوب غربی سروآباد قرار دارد. این گردنه عجیب از روستایی با نام “درکی” شروع شده و به روستایی با نام “کماله” منتهی می‌شود. ناگفته نماند که گردنه ژالانه یکی از گردنه‌های خطرناک و همیشه برفی در فصل زمستان محسوب می‌شود. اگر در شش‌ماهه اول سال و در آب‌وهوای گرم مقصد خود را عبور از این گردنه قرار دادید با مناظری کمتر دیده شده و جادویی در این ناحیه روبرو خواهید بود.

جاذبه بعدی در این منطقه “چشمه بل” یا “کانی بل” یک چشمه همیشه جوشان و کاملاً طبیعی است که در کوه‌های زیبای شاهو در کرمانشاه واقع شده است. روایت است که نام این چشمه را از خدای بابلیان گرفته‌اند. این چشمه همیشه خروشان بیشتر در منطقه کرمانشاه جریان دارد. اما در ادامه مسیرش به کردستان هم خواهد رسید. در کردستان و در ناحیه‌ای نزدیک به روستای هجیج، در فاصله اندک از رود سیروان مستقر شده است. مردمان ساکن در هورامان تخت این چشمه را تاریخی و مقدس می‌دانند.

در گشت‌وگذار خود در میان جاذبه‌ های اورامانات به رودخانه معروف سیروان می‌رسیم. این رود که از مهم‌ترین و متفاوت‌ترین جاذبه‌ های هورامان به حساب می‌آید، از کردستان سرچشمه گرفته و به کرمانشاه می‌رود. رود سیروان باعث شده تا این منطقه به دو قسمت تبدیل شود. رودی که در اصل از تلفیق‌شدن رودهای گاو رود و قشلاق شکل‌گرفته و شهر پاوه بیشترین سهم را از حضور رود سیروان دارد. پیچ‌وخم‌های این رود خروشان در طول مسیر فراوان است و در زمان عبور رودهای دیگری را هم به خود می‌چسباند. در انتها هم به کردستان عراق می‌ریزد. عاشقان طبیعت در زمان مشاهده زیبایی‌های این منطقه بازدید از سیروان را هم باید در لیست جاذبه های دیدنی اورامانات قرار دهند.

جالب است بدانید که جاذبه‌ های منطقه اورامانات صرفاً جاذبه‌ های طبیعی نیستند و در میان آن‌ها می‌توانید جاذبه ‌های تاریخی متعدد و جذابی را هم مشاهده کنید. در همین راستا منطقه اورامانات تخت یک مسجد جامع جذاب چوبی سنگی هم دارد که معماری آن معماری سنتی منطقه اورامانات است. این بنا در کنار نمازخانه و مدرسه، فضایی مناسب برای تحصیل طلاب علوم دینی را هم فراهم کرده است. همچنین از دیگر جاذبه‌ های تاریخی این منطقه می ‌توان به روستای بلُبَر در سروآباد و همین‌طور مقبره پیرشالیار هم اشاره کرد.

شاید ندانید که پل کردلان یا پل گاران هم یکی از پل‌هایی است که دقیقاً در شمال شرق مریوان بر روی جاده زیبای گاران به سمت تیژ تیژ بنا شده است. این پل از مصالحی مانند سنگ تراشیده، ساروج، سنگ و آجر ساخته شده و ارزش تاریخی بسیار زیادی دارد. یادگاری برجای‌مانده از دوره ساسانیان که صفویان با وفاداری هرچه‌تمام‌تر به این اثر تاریخی، آن را تعمیر و مرمت کردند. بد نیست بدانید که این پل در فهرست بلند بالای آثار ملی ایران هم به ثبت رسیده است.

باز هم در تفریحات خود در میان جاذبه ‌های اورامانات، به جاذبه‌ های طبیعی دیگری می‌رسیم که در اورامان قرار دارد. این دریاچه فقط در فصلی خاص شکل می‌گیرد و از جاذبه‌ های فصلی منطقه است. این دریاچه در قسمت بالایی منطقه اورامان تخت است و منظره‌ای بسیار تماشایی و کمتر دیده شده را در مقابل چشمان شما به نمایش درمی‌آورد. اگر عاشق طبیعت گردی و کوهنوردی هستید، این امکان برای شما فراهم است که در کنار دریاچه چادر زده و از حضور در دل طبیعت بکر این منطقه لذت ببرید.

بیش از هر چیز به شما توصیه می‌کنیم که حتماً آب‌وهوای منطقه در زمان سفر خود را در نظر بگیرید و دقت کنید که سطح آب دریاچه تا چه میزان بالاآمده است. در فاصله اندکی از این دریاچه هم روستای “پیر” و “اورامان تخت قرار دارند که می‌توانند در کنار گردش در دل طبیعت، اقامتی متفاوت در خود را برای شما رقم بزنند.

از دیگر جاذبه‌ های اورامانات می ‌توان به قلعه تاریخی منطقه اشاره کرد که بر روی کوهی که روستای اورامان تخت در روی آن قرار گرفته، ساخته شده است. در مورد هدف و برنامه اصلی از ساخت این قلعه دو روایت وجود دارد. برخی تصور می‌کنند که این قلعه را برای محافظت‌کردن از مردم منطقه در مقابل دشمنان بنا کردند و برخی دیگر بر این باورند که این قلعه به هیچ عنوان نقش نظامی نداشته و صرفاً برای نشان‌دادن مسیر و به عنوان یک قلعه راهنما بنا شده بوده. درهرحال این قلعه همچنان پابرجاست و یکی از جاذبه ‌های تاریخی و بی‌نظیر منطقه اورامانات به حساب می‌آید.

اگر تصمیم داشتید که به دل طبیعت زده و مقصد خود را منطقه زیبای اورامانات قرار دادید، بهتر است که حتماً در شش‌ماهه اول سال خصوصاً در فصل بهار به این منطقه سفر کنید. ماه‌های فروردین‌ماه و اردیبهشت‌ماه بهترین اوقات برای سفر به این روستای زیبا و سرسبز و لذت‌بردن از مناظر و جاذبه‌ های تاریخی آن محسوب می‌شوند. ضمن اینکه در این اوقات از سال می‌توانید به‌راحتی به سنندج هم سفرکرده و بهاری شیرین را در این منطقه سپری کنید.

بعد از پرداختن به جاذبه‌ های اورامانات بهتر است که مسیر دسترسی به آن را برای شما مشخص کنیم. برای سفر به این ناحیه، شما ابتدا باید خود را به کردستان برسانید. اگر قصد داشتید از مبدأ تهران به این منطقه سفر کنید، باید بدانید که جاده‌ای با طول ۶۶۰ کیلومتر در مقابل شما قرار دارد. در ادامه هم باید از مریوان به روستای زیبای هورامان تخت بروید.

البته این امکان هم برای شما فراهم است که با استفاده از هواپیما و خطوط هوایی اول به سنندج رفته و از آنجا با وسایل نقلیه و از طریق جاده، خود را به اورامانات برسانید. فاصله میان سنندج تا اورامانات هم ۱۵۴ کیلومتر است.

بعد از گشت و گذاری منحصر به فرد در میان جاذبه‌ های اورامانات اجازه بدهید کمی استراحت کنیم و از تاریخچه این منطقه هم برای شما شرح‌حالی را ارائه دهیم. روستای زیبای اورامان تخت تاریخی بسیار طولانی و کهن دارد. باستان‌شناسان گوناگون آثار متعدد تاریخی مانند پرستشگاه‌ها، استخوان‌های باقیمانده از انسان‌های اولیه و آتشکده‌های فراوانی را در این منطقه کشف کرده‌اند. تمامی این آثار باستانی در کنار یکدیگر گواه این موضوع هستند که روستای اورامانات قدمتی بیش از ۴۰ هزار سال دارد. به عبارتی شما در قالب یک گردشگر و طبیعت‌گرد با سفر به این منطقه شاهد تاریخی غنی، پربار و فرهنگی عمیق از گذشته ایران‌زمین در غرب کشور هستید.

اگر به دل طبیعت و جاذبه ‌های تاریخی و طبیعی هر قسمت از ایران مانند اورامانات سفر کردید، توصیه می‌کنیم که به فرهنگ و تمدن مردمان منطقه احترام گذاشته و از آن‌ها پیروی کنید. ضمن اینکه تلاش کنید تا کمترین آسیب را به بناهای تاریخی وارد کرده و کمترین اثر را از خود در دل طبیعت بر جای بگذارید. 

مطالب مرتبط

مراکز تفریحی در کیش و یک دیکشنری تصویری

خانه موتمن الاطبا؛ شاهکاری از معماری قاجاری در قلب تهران

تنگه چیتاب | سفری به اعماق طبیعت شگفت انگیز کهگیلویه و بویراحمد

۲ نظرات

فریدون شریفی 1403-02-01 - 2:38 ب.ظ
واقعا طبیعت بسیار زیبایی دارد سه سفر بسیار بیاد ماندنی به مناطق او رامانات با خانواده داشتم قابل توصیف با هیچ جای ایران نیست از روستای هجیج. اورامانات تخت نوسود رودخانه سیروان آبشارهای بسیار زیبا جنگل‌ها ی سرسبز و از همه مهمتر مردمان مهربان و مهمان نواز بلید نام برد
یکی 1403-04-03 - 2:12 ب.ظ
یاوه میگویی
افزودن نظر