تیم کوک به همراه استیو جابز سوددهی را به شرکت اپل آوردند
تیم کوک در ۲۴ اگوست سال ۲۰۱۱، به سمت مدیرعاملی بزرگترین شرکت تکنولوژی جهان، اپل برگزیده شد. شرکت اپل با پیشنهاد ۳۸۷ میلیون دلار، او را به گرانترین مدیر ارشد اجرایی دنیا تبدیل کرد. درست درزمانی که به نظر میرسید شرکت اپل دوران محصولات انقلابی خود را پشت سر گذاشته است، تیم کوک توانست اعتبار تاریخی این برند را احیا کند. تصمیم او برای ادامهی راه استیو جابز و آرامش شخصی او که توانست اپل را از نوسانات سخت به ثباتی شگفتانگیز برساند، تیم کوک را تبدیل به دومین افسانهی این شرکت کرد. در ادامه با الی گشت همراه باشید.
ورود به دنیای فناوری
مطالب مرتبط: با مریسا میر، مدیر عامل یاهو آشنا شوید با لری پیچ، بنیانگذار گوگل آشنا شوید
تیم کوک که در دوران دانشجویی رؤیای کار در عرصهی تکنولوژی را در سر میپروراند، در مدت کوتاهی پس از فارغالتحصیلی، کار خود را با شرکت رایانهای ماشینهای تجاری آیبیام آغاز کرد و ۱۲ سال در همین شرکت حضور داشت. او در اواخر این دوران، بهعنوان مدیر اجرایی شرکت نورث امریکن انتخاب شد و مسئولیت تولید و توزیع کامپیوترهای شخصی آیبیام را در آمریکای شمالی و آمریکای لاتین به عهده گرفت.
در سال ۱۹۹۴، تیم کوک به سمت مدیر ارشد عملیاتی بخش فروش شرکت اینتلیجنت الکترونیکس منصوب شد و پس از سه سال، شرکت کامپیوتری کامپک از او خواست معاونت بخش خرید و ریاست بخش انبار این شرکت را به عهده بگیرد.
تیم کوک فقط شش ماه در شرکت کامپک ماند و پس از آن برای مصاحبهی شغلی به شرکت اپل رفت. در آن زمان، شرکت اپل روزهای درخشانی را نمیگذراند. فروش کاهش پیداکرده بود و سوددهی این شرکت سیری نزولی داشت. دوستان تیم به او توصیه میکردند از تصمیم خود صرف نظر کند؛ ولی تیم بهشدت تحت تأثیر چشمانداز استیو جابز قرار گرفته بود.
مدیر اجرایی اپل
استیو جابز که بهسختی با بیماری سرطان میجنگید، در سال ۲۰۱۱ از مقام مدیرعاملی استعفا داد و تصمیم گرفت رئیس هیئتمدیره باقی بماند. در تاریخ ۲۴ آگوست ۲۰۱۱، تیم کوک بهعنوان مدیرعامل جدید شرکت اپل انتخاب شد. شش هفته بعد، یعنی در تاریخ ۵ اکتبر ۲۰۱۱، استیو جابز به دلیل عوارض بیماری سرطان پانکراس درگذشت. مجلهی فوربز در یادداشتی نوشت که همکاری جابز و کوک، شرکت اپل را از مارپیچ سقوط نجات داد و آن را از پایینترین سطح ارزش خود در سال ۱۹۹۵، به شرکتی ۱۰۰ میلیارد دلاری در سال ۲۰۱۱ رساند.
در آوریل سال ۲۰۱۱، مجلهی تایمز تیم کوک را در لیست ۱۰۰ مرد بانفوذ سال قرار داد.
در ۲۹ اکتبر سال ۲۰۱۲، تیم کوک تغییراتی بنیادین در تیم اجرایی شرکت اپل به وجود آورد. اسکات فارستال، معاون ارشد iOS شد و تا زمانی که در اپل کار میکرد، نقش مشاور تیم کوک را هم به عهده داشت. جان بروت، مدیر بخش خردهفروشی اپل با پرداخت ۱۰۰ هزار سهم معادل با ۶۰ میلیون دلار از مقام خود منفصل شد و کریگ فدریگی به سمت ریاست مهندسی نرمافزار iOS، ادی کیو رئیس سابق بخش خدمات به سمت رهبری بخش نقشهها و سیری و باب منسفیلد مدیر سابق بخش سختافزار به سمت رهبری گروه فنآوریهای جدید منصوب شدند.
این تغییرات در سهماههی سوم سال مالی صورت گرفتند و علت این بود که میزان درآمد و سود شرکت، کمتر از میزان برآوردشده بود. تیم کوک مصمم بود فرهنگ جدیدی در شرکت اپل حاکم کند که در آن شخصیتهای ناسازگار با گروه وجود نداشته باشند و کارکنان با همکاری هم، وظایف خود را تاب بیاورند.