زمان خود را بر چه اساسی تنظیم کنیم؟

زمان

مهمترین راه حل برنامه ریزی و اجرای درست آن است

کافیست یکسری نکات ساده و کاربردی را رعایت کنید تا پروژه ها را سر موقع انجام دهید. شما برای پیاده کردن هر برنامه با چالشی روبرو هستید که باید به خوبی آن را مدیریت کنید. در زمان انجام اینگونه پروژه ها، رفتارهای هیجانی شکل گرفته و کم کم جای خود را به اضطراب های لحظه ای می دهد و اینجاست که از لحاظ ذهنی و فیزیکی باید خود را آماده کنید.
با هر تاخیری که در کارتان باعث دیرکرد در تحویل گزارش و تکمیل نکردن وظیفه ای می شود، باید خود را جریمه کنید. شما برای اینکه از پس کارهایتان در زمان مقرر بر بیایید، چه می کنید؟ در ادامه با الی گشت همراه باشید.

به یادداشت‌های ذهنی خود تکیه نکنید

مطالب مرتبط:
برنامه ریزی مرحله ای و گامهای اجرای آن
انواع برنامه ریزی و نقش آن در رسیدن به اهداف سازمان

ممکن است قدرت ذهنی و حافظه‌ی فوق‌العاده‌ای داشته باشید، ولی بازهم نباید انتظار داشته باشید همه‌چیز با جزئیات دقیقش در ذهنتان بماند. انبوه کارهایی که هرروز باید در دفتر کارمان انجام بدهیم، معمولاً ما را تحت‌ فشار قرار می‌دهند.

هر پروژه یا پرونده‌ی جدیدی که به میز کارتان رسید، نه‌تنها آن را به خاطر بسپارید و در لیست وظایف ذهنی خود قرار دهید، بلکه برنامه‌ی آن را در تقویم خود علامت‌گذاری کنید. بنویسید چه وظایفی دارید و در چه تاریخی باید آن‌ها را تحویل دهید. شما با این کار یک نقشه‌ی کاری خواهید داشت که ترتیب وقوع همه‌چیز در آن مشخص‌ شده است. همچنین بهتر است از اپلیکیشنهای یادآور وظایف استفاده کنید. به‌ این‌ ترتیب حتی اگر چیزی را در ذهنتان فراموش کنید، می‌توانید به تقویم قابل‌ اعتماد خود رجوع کنید.

اکنون، بهترین زمان است

اگر یک پروژه روی میز شما است، در صورت امکان همین حالا فوراً آن را انجام دهید. درست است که ما برای هر کاری یک زمان شروع و پایان تعیین می‌کنیم؛ ولی دلیلی ندارد اگر مجبور نیستید، کاری را به تعویق بیندازید. به‌ این‌ ترتیب شما از برنامه‌ی زمانی خود جلو می‌افتید و یک زمان ذخیره به دست می‌آورید. اگر یک زمان دچار اشتباه شدید یا کار فوق‌العاده‌ای برایتان پیش آمد، می‌توانید بدون اینکه سایر برنامه‌های خود را جابجا کنید، با آسودگی خاطر از این وقت ذخیره‌شده استفاده کنید.

پروژه‌ی خود را به بخش‌های کوچک‌تر تقسیم کنید

از اینکه یک پروژه‌ی بزرگ روی دستتان مانده است نترسید. در عوض پروژه‌های بزرگ را به بخش‌های کوچک تقسیم کنید. بعد برای هرکدام از این بخش‌ها زمان خاصی را تعیین کنید و کارها را پشت سر هم در زمان معینشان انجام دهید. وقتی هر بخش از کار را در زمان معین انجام دادید، احساس موفقیت خواهید داشت که باعث می‌شود قدرت و انگیزه‌ی بیشتری برای ادامه‌ی بخش بعدی به دست بیاورید. به‌ این‌ ترتیب شما یک پروژه‌ی بزرگ را بدون اینکه مرعوب حجم آن شوید، به پایان رسانده‌اید.

کارهایتان را اضطراری ببینید، نه مهم

هنگامی‌که کارهایتان را در تقویمتان یادداشت و برنامه‌ریزی می‌کنید، با کاری شروع کنید که نزدیک‌ترین زمان را به امروز شما دارد. ممکن است اولین کاری که زمان سررسید نزدیک‌تری دارد اهمیت کمتری نسبت به کارهای بعدی داشته باشد؛ ولی فرصتی که برای تکمیل آن دارید هم کمتر است. به‌هرحال شما باید همه‌ی این کارها را انجام دهید، پس از نزدیک‌ترین سررسید زمانی شروع کنید.

اگر در مورد کارهای مهم‌تر نگران هستید، سعی کنید کار فعلی را با سرعت بیشتری انجام دهید تا بتوانید وقت بیشتری برای کار مهم‌تر داشته باشید.

نگذارید چیزی مزاحم شما شود

با وجود اینکه شما کنترل تقسیم پروژه‌ها، برنامه‌ریزی فعالیت‌ها و اولویت‌بندی وظایفتان را در دست دارید، ولی معمولاً پیش‌بینی و برنامه‌ریزی برای چیزهای که باعث حواس‌پرتی می‌شوند، کار آسانی نیست.

ممکن است زیاد مهم به نظر نرسد؛ ولی عواملی که باعث مزاحمت و حواس‌پرتی شما می‌شوند، سرعت شما را کند می‌کنند. برای اجتناب از این اتفاق ،وظایف جدیدی را که به کارهای فعلیتان مربوط نیست و اهمیت چندانی هم ندارند، به کارمندان دیگر محول کنید. گوشی‌تان را سایلنت کنید و اینترنت آن را قطع کنید.

می‌توانید گاهی دفترتان را ترک کنید و برای استراحت بیرون بروید؛ ولی مراقب باشید این تردد حواس شما را از اصل کار پرت نکند و در روند کاریتان وقفه نیندازد.

مطالب مرتبط

همه چیز درباره رومینگ رایتل

دره رنگین کمان | جاذبه ای خیره کننده در دل جزیره هرمز

راهنمای فعال سازی و غیرفعال سازی رومینگ آپتل