از استرس های کار رها شوید، اما چگونه؟
آیا می دانید در تازه ترین آماری که منتشر شده است ۴۰ درصد افراد از استرس کاری خود ناآرام هستند و نمی توانند حتی در ساعات غیر کاری هم به آن فکر نکنند و با این اضطراب به صورت شبانه روزی درگیر هستند. می دانید چه روش هایی برای رهایی از این حس دردآور باید به کار برد؟ برای رفع این مشکلات، از پیشنهادهایی که در یک تحقیق ۱۰ ساله روی شش هزار داوطلب انجام گرفته، استفاده میکنیم. در ادامه با الی گشت همراه باشید.
کم کردن مراجعاتی که تمرکزتان را به هم میزند
مطالب مرتبط: چگونه حین مدیریت زمان، روابط خوبمان را حفظ کنیم؟ محیط کارتان را با این ترفندها جذاب کنید
اغلب ما، در طول روز بمباران میشویم! زنگ تلفن، ایمیل، پیام کوتاه، دستورات و مراجعات مختلف و هزاران چیز دیگر که به راحتی تمرکزتان را کم میکند. وقتی این مراجعات را کنترل نکنید، نمیتوانید روی وظایفتان متمرکز شوید. برای اینکه بتوانید این مراجعات را تحت کنترل خود درآورید اهمیت آنها را مشخص کنید. بسیاری از آنها تکراری یا قابل پیشبینی هستند ولی بسیاری از آنها را باید به عنوان کار خودتان قبول کنید. برای کنترل بخش عمدهای از آنها، میتوانید زمان مشخصی را برای مراجعات معلوم قرار دهید. مثلا ساعت خاصی برای همکاران.
تغذیه خوب و خواب مناسب
تغذیه نامناسب استرس را بالا می برد. بهترین رژیم غذایی برای کاهش استرس، قند کم و پروتئین بالاست. از طرفی، اگر خواب مناسب ندارید، تمرکزتان نابودشدنی است. نداشتن خواب کافی، تاثیر چشم گیری بر عملکرد بدن دارد. یکی از مشکلات رایج در خواب شب، فکر کردن به امور روزانه است. سعی کنید هنگام خواب ذهن خود را خالی کنید.
برنامه ریزی برای انرژی و استراحتتان
اغلب افراد فشار کاری خود را بالا برده و تمام ۸ یا حتی ۱۰ ساعت را به سختی کار میکنند. این روش کارآیی شما را کم می کند، استرس را افزایش داده و یک فرد خسته را تحویل خانواده میدهد! برای استراحت خود برنامه ریزی کنید. برای قدم زدن و هواخوری وقت بگذارید. به ازای هر ۹۰ دقیقه تمرکز، حتما یک زمان استراحت برای خود قرار دهید. به این ترتیب انرژی شما دوباره برمیگردد.
در دست گرفتن کنترل اوضاع
یکی از مواقعی که استرس دارید، زمانهایی است که کنترل اوضاع از دست شما خارج شده است. افزایش ترشح هورمونهای استرس، اعتماد به نفس شما را کم کرده و تمرکزتان را کاهش میدهد. برای اینکه از حالت تعادل خود خارج نشوید به محض رسیدن به مشکل، اول شرایط خود را تحت بررسی قرار دهید. چه مواردی در اختیار شماست و در چه مواردی کاری از دستتان ساخته نیست. سعی کنید خودتان تصمیمگیرنده باشید تا دیگران. به این ترتیب راحتتر بر اوضاع مسلط میشوید. نفس عمیق بکشید.
آرامشتان را به سرعت به دست آورید
وقتی عصبانی هستید، انگار نیرویی در شما وجود دارد که دوست دارد بدون کوچکترین درنگی واکنش نشان دهد. ولی به جای واکنش سریع- که اغلب با زیادهروی همراه است- از تکنیک «تنفسسرد» استفاده کنید. هوا را از راه دهان به داخل بکشید و به آرامی از راه بینی خارج کنید. روی زبان شما احساس خنک و خشکی پدیدار میشود. این کار مانند آب سردی روی آتش درونتان شما را آرام میکند و به شما فرصت میدهد تا در فرصت بهتری تصمیمگیری درستی داشته باشید.
مراقب تاثیر گرفتن از دیگران باشید
هر چقدر که شما بر خودتان تمرکز و کنترل داشته باشید، نمیتوانید تمام اطراف خود را از استرس خالی نگه دارید. در یک حالت آرام، یک کارمند میتواند شما را با یک جمله بد و حتی یک لحن بد مورد آزار قرار دهد. یکی از راهحلهایی که در این موارد میتواند موثر باشد، صراحت است. شما میتوانید به فرد خاطی تذکر دهید که لحن تند و انتقادی او موجب ناراحتی دیگران و ایجاد جو نامناسب کاری میشود. اول شرایط را به دست بگیرید، پس از آن شروع به حل مشکل کنید.
کنترل خود را به دست گیرید
روزانه ۶۰ هزار جریان فکری از ذهن هر شخص رد می شود. اگر افکار منفی شما به دیگر افکارتان غالب شود، مانند یک عامل خارجی که به شما استرس وارد میکند، شما را آزار میدهد. چاره چیست؟ به سادگی میتوانید احساس خود را کنترل کنید. به جای نگرش شدید و انتقادی، سعی کنید به خودتان انرژی مثبت دهید. افکار مثبت و تشویق کننده هم به شما انگیزه رسیدن به هدفتان را داده و هم به شما این توانایی را میدهد که به دیگران نیز تفکر مثبت بدهید.
دست از ایجاد استرس، آن هم به دست خودتان بردارید
یکی از مواردی که ایجاد کننده استرس است، توجه به این نکته است که دیگران درباره شما چه تفکری دارند. این خصلت به شدت بر اعتماد به نفس شما تاثیرگذار است. اگر شما خودتان را در نظر دیگران بیابید، نمیتوانید به خودتان مسلط شوید. به جای اینکه روی نظر دیگران تمرکز کنید، همان انرژی را برای تمرکز روی کارتان بگذارید.