ایجاد حد و مرز میان کار و احساسات(بخش اول)

کار و احساسات

همه ما برای اینکه روابط معنادار و کاملی در محیط کار و خانه داشته باشیم، باید دو فیلتر ایجاد کنیم. فیلتر اول از شما در برابر دیگران محافظت می‌کند و فیلتر دوم دیگران را در برابر شما حفظ می‌کند.

فیلتر شماره ۱: فاصله را حفظ کرده و از دیگران در برابر رفتارهای خود مراقبت کنید. از طرف دیگر، زمانی با مدیری کار می ‌کردم که با او رابطه راحت و خوبی داشتم. یک روز او به من گفت «برای چیزی که تو از آن صحبت می کنی ارزش قائل هستم، اما گاهی در گفت و گویمان فکر می ‌کنم در شبکه ‌ای از راه های نفس گیر افتاده ام.» با اطمینان می گویم حتما من فاصله خودم را با او حفظ نکرده بودم و باید چیزهایی را که با او به اشتراک می‌ گذاشتم بخشی از آن را فیلتر می ‌کردم. در ادامه با الی گشت همراه باشید.

مطالب مرتبط:
نقش روابط مناسب در توسعه کسب و کار
چگونه یک شرکت منسجم داشته باشیم؟

فیلتر شماره ۲: از خودتان در برابر دیگران مراقبت کنید. زمانی با یک مدیر کار می‌کردم که بازخوردهای رک و بدون پرده ای داشت: «شما کارمند حق ‌شناسی نیستید» یا «شما نوشته خوبی ندارید.» اوایل، طوری واکنش نشان می ‌دادم که انگار هر چه او می ‌گوید، درست است. حالت تدافعی به خود می گرفتم؛ اما از درون کاملا خسته و آشفته به خانه می ‌رفتم. هر روز جزئیات واکنش هایی که در مقابل او نشان می دادم، برای همسرم تعریف می‌ کردم و او در تشخیص کار درست و اشتباه من را یاری می داد. یک روز همسرم به من گفت که باید به منبع اشتباهم توجه کنم. در واقع، اشتباه من این بود که بیش از حد به حرف مدیرم گوش می‌ کردم. به‌ بیان دیگر، باید یاد می‌گرفتم بازخوردها را فیلتر کنم.

به‌کارگیری هر دو فیلتر به میزان کافی کار سختی است. استفاده زیاد یا کم از این فیلترها می‌تواند باعث بروز درگیری در روابط کاری شود.

اگر استفاده از هر دو فیلتر ضعیف باشیدد، شما دچار تزلزل خواهید شد. این بدترین وضعیتی است که می ‌توان در آن قرار گرفت. در این صورت نه از خودتان و نه از دیگران نمی ‌توان محافظت کرد. در این شرایط، نسبت به هر چیزی که از هر فردی می‌ شنوید؛ حساسیت زیادی داشته و حالت تدافعی به خود می گیرید. در واقع، احساس یک قربانی را دارید؛ اما می‌ خواهید مثل یک فرد قوی عمل کنید.

وقتی به این احساس رسیدید، از خودتان این سوال را بپرسید «آیا موقعیت را به صورت آشکار مشاهده می کنم؟»، «آیا در مورد این موضوع بیش از حد واکنش نشان داده ام؟» و «آیا طرف مقابلم زیاده‌ روی می ‌کند؟» برای چیزی که طرف مقابل می‌گوید عوارض مشخص کنید و در نظر بگیرید که او ۱۰۰ درصد دقیق نیست. به دنبال یک نکته باشید که با آن موافقید و بقیه مسائل را دور بریزید. کلماتی را که در این شرایط می‌ خواهید به زبان بیاورید، نگه دارید تا به احساس واضح ‌تری برسید. می‌توانید این کلمات را به صورت موقت روی کاغذ نوشته و بعدا آنها را مورد بازبینی قرار دهید.

مطالب مرتبط

همه چیز درباره رومینگ رایتل

دره رنگین کمان | جاذبه ای خیره کننده در دل جزیره هرمز

راهنمای فعال سازی و غیرفعال سازی رومینگ آپتل