از ارتباط خلاقیت و نوع دیدتان خبر دارید؟

خلاقیت

افراد خلاق چه دیدی به جهان دارند؟

جالب است بدانید افراد خلاق تر می توانند احتمالات بیشتری را تجزیه و تحلیل کنند. خلاقیت افرائ را می توان با چند آزمایش ساده سنجید، کافی است بخواهید برای یک شی کاربردهای متعددی طراحی و پیاده سازی کنید، اینجاست که تفاوت دیدگاه ها را می توان حس کرد. خلاقیت، یکی از پنج خصیصه اصلی شخصیت است، که می توان آن را با عنوان “پذیرا بودن تجربه های جدید” توجیه کرد و تنها عاملی که با آن می توان عملکردتان را در برخورد با مسائل دنیای واقعی تعریف کرد، همان پذیرا بودن است. در ادامه با الی گشت همراه باشید.

دید خلاق

مطالب مرتبط:
تیم های خلاق چگونه اند؟!
تفکر خلاقانه را از الان به کودکانتان آموزش دهید

پژوهش حاضر توسط لوک اسمایلی و آنا آنتینوری از دانشگاه ملبورن استرالیا در نشریه Research in Personality منتشر شده است. این پژوهش تأیید می‌کند افراد پذیرا تنها دید جدیدی به مسائل اضافه نمی‌کنند، بلکه حقیقتا چیزها را متفاوت از یک فرد عادی می‌بینند. آن‌ها ابتدا ارتباط بین پذیرا بودن و خطایی بصری به نام Binocular rivalry را مورد آزمایش قرار دادند. در این خطای بصری در یک زمان دو تصویر متفاوت را به هر چشم یک فرد نشان می‌دهند. مثلا یک تصویر قرمز به یک چشم و یک تصویر سبز برای چشم دیگر. برای مشاهده‌کننده این‌طور به نظر می‌رسد که تصاویر از یکی به دیگری به‌طور مدام در تغییر است. برای لحظه‌ای تنها تصویر سبز دیده می‌شود و لحظه‌ای بعد تنها تصویر قرمز و این رقابت ادامه می‌یابد.

چیزی که برای پژوهشگران غیرمنتظره بود، این بود که برخی مواقع شرکت‌کنندگان در این آزمون، تصویر ترکیبی از هردو تصویر مشاهده می‌کردند. این لحظات که سرکوب رقابت نامیده شدند، یک راه حل خلاقانه برای مشکل دو تحریک جمع‌ناپذیر به نظر می‌رسید. اسمایلی می‌گوید:

در طول این آزمایش متوجه شدیم که افراد پذیرا برای بازه‌ی زمانی طولانی‌تری در مقایسه با افراد عادی این تصویر ترکیبی را مشاهده می‌کنند. همچنین هنگامی که شرایطی را مهیا کردیم تا خلاقیت این افراد بیش‌تر تحریک شود، زمان گزارش‌شده از قبل هم طولانی‌تر شد. بنابراین توانستیم نشان دهیم که توان بالقوه‌ی خلاقیت در افراد پذیرا می‌تواند بر ویژگی‌های فیزیولوژیک آن‌ها تأثیر بگذارد و باعث شود حتی توانایی بصری آن‌ها متفاوت از افراد عادی باشد.

دیدن چیزهایی که دیگران از دیدنش غافل می شوند

یکی دیگر از آزمون‌های این گروه پژوهشی، آزمایش پدیده‌ای بصری به نام Inattentional Blindness در شرکت‌کنندگان بود. این پدیده هنگامی رخ می‌دهد که افراد بر چیز خاصی تمرکز کرده‌اند و کاملا از دیدن چیزهای دیگری که در دیدرسشان است عاجز می‌شوند.

احتمال دچار شدن شما به Inattentional Blindness به شخصیت شما بازمی‌گردد. افراد پذیرا با احتمال بیشتر قادر به دیدن چیزهای جدید بوده‌اند. بنابراین نمونه‌ی دیگری از تأثیر خلاقیت بر دید افراد را مشاهده کردید.

پذیرا بودن به چه میزان خوب است؟

به نظر می‌رسد که افراد پذیراتر بر دیگران برتری دارند و مسائل را بهتر حل می‌کنند. آیا امکان دارد ما نیز ذهن خود را پذیراتر کنیم و آیا تلاش برای آن فکر خوبی است؟ شواهد بسیاری مبنی بر قابلیت شکل‌پذیری شخصیت وجود دارد. همچنین افزایش در پذیرا بودن در آموزش‌های ادراکی و مطالعاتی که روی سیلوسایبین (ماده‌ی روان‌گردان اصلی در قارچ‌های توهم‌زا) انجام گرفته، گزارش شده است. افزایش پذیرا بودن در دانش‌آموزان و دانشجویانی که برای تحصیل به کشور دیگری سفر می‌کنند نیز صورت می‌گیرد که نشان می‌دهد سفر حقیقتا ذهن را بازتر می‌کند. اما جنبه‌ی تاریکی نیز در افزایش پذیرا بودن وجود دارد که رسوخ پذیری خودآگاه نامیده می‌شود و در افراد پذیرا بسیار دیده می‌شود. جنبه‌ی منفی پذیرا بودن، ارتباط معنی‌دار آن با مستعد بودن به بیماری‌های ذهنی مانند توهم (پریشان پنداری) است.

مطالب مرتبط

همه چیز درباره رومینگ رایتل

دره رنگین کمان | جاذبه ای خیره کننده در دل جزیره هرمز

راهنمای فعال سازی و غیرفعال سازی رومینگ آپتل