استراتژیهای مناسب قیمت گذاری به شما کمک می کنند تا قیمت هایی را برای محصولات خود انتخاب کنید که سود شما را حداکثر کنند. هنگام قیمت گذاری، صاحب یک کسب و کار باید عوامل زیادی را در نظر بگیرد. برخی از این عوامل شامل: هزینه های تولید و توزیع، پیشنهادهای رقبا، استراتژی های موقعیت یابی و اهداف کسب و کار می شوند.
مطالب مرتبط: چرا نباید نگران دزدیده شدن ایده هایتان باشید؟ تعریف شما از مدیر محصول چیست؟
اگر قیمت محصولات شما خیلی زیاد باشد، مشتریان محصولات شما را خریداری نمی کنند. در عین حال، اگر قیمت محصولاتتان خیلی هم ارزان باشد، پاسخگو هزینه های شرکت شما نخواهد بود. در کنار محصول، مکان و ترفیع، قیمت یکی از عوامل مهمی است که تاثیر زیادی بر موفقیت کسب و کارها دارد.
در ادامه برخی از استراتژی های قیمت گذاری روی کالاها و یا خدمات را معرفی خواهیم کرد. با الی گشت همراه باشید.
قیمت گذاری ویژه
با استفاده از این روش قیمت گذاری، کسب و کارها قیمت هایشان را بالاتر از قیمت های رقیبانشان قرار می دهند. استراتژی قیمت گذاری ویژه معمولاً در اولین روزهای چرخه عمر محصول تاثیرگذاری بیشتری دارد و برای کسب و کارهایی مفید است که محصولاتی خاص و منحصر به فرد دارند. این کسب و کارها باید به سختی تلاش کنند تا تصور ارزشمند بودن را برای محصول خود ایجاد کنند. این امر بدین خاطر است که مشتریان حاضر باشند این قیمت بالاتر محصولات آنها را بپردازند. بنابراین، کسب و کارها نه تنها باید محصولاتی با کیفیت بالا داشته باشند، بلکه آن ها باید تلاش های بازاریابی زیادی هم انجام دهند و بسته بندی محصول و حتی دکوراسیون فروشگاه هم باید هم راستا با قیمت ویژه محصول باشد.
قیمت گذاری برای نفوذ به بازار
استراتژی های قیمت گذاری برای نفوذ به بازار قصد دارند که از طریق ارائه قیمت های پایین برای کالاها و خدمات، مشتریانی را جذب خود کنند. درحالیکه خیلی از شرکت ها در عرصه رقابت از این استراتژی برای جلب توجه مشتریان جدید استفاده می کنند، قیمت گذاری نفوذی معمولاً باعث از دست رفتن بخشی از درآمد شرکت می شود. در طول زمان، این افزایش آگاهی از محصولات شرکت می تواند منجر به افزایش خرید آن و در نتیجه، افزایش درآمد و سودآوری کسبوکار شود. ولی در طولانی مدت، بعد از اینکه شرکت ها بهقدر کافی به بازار نفوذ کردند، قیمت های خود را افزایش می دهند تا موقعیت خود در بازار را بهتر نشان دهند.
قیمت گذاری اقتصادی
خیلی از کسب و کارها، از قبیل شرکت های غذایی و خردهفروشان ارائه کننده تخفیف، از این روش استفاده می کنند تا مشتریانی که بیشترین حساسیت نسبت به قیمت دارند را جذب کنند. از طریق این استراتژی، شرکت ها هزینه های مربوط به بازاریابی و تولید را به حداقل می رسانند تا قیمت های خود را پایین نگاه دارند. بنابراین مشتریان محصولات مورد نظر خود را بدون نوسان قیمتی می خرند. اگرچه قیمت گذاری اقتصادی سود بسیاری را برای شرکت های بزرگ مانند والمارت به همراه دارد، اما استفاده ی شرکت های کوچک از این تکنیک می تواند خطرناک باشد. چراکه این شرکت ها حجم فروش بالایی مثل این شرکتهای بزرگ ندارند و ممکن است در کسب سود از قیمت های کم مشکل داشته باشند.
در الی گشت بخوانید: با اصول اولیه قیمت گذاری آشنا شوید
قیمتگذاری گزاف
در این روش شرکت ابتدا قیمت های بالایی را وضع می کند و سپس به مرور زمان قیمت ها را کاهش می دهد و به محصولات خود را وارد بازار رقابتی میکند. یکی از مزایای این روش این است که در اوایل تولید، و قبل از اینکه قیمت خود را کاهش دهد، سود خود را حداکثر می کند. یکی دیگر از مزایای این روش قیمت گذاری این است که به کسب و کار کمک میکند تا هزینه های توسعه های آتی خود را تهیه کند. این روش همچنین این توهم را ممکن است در ذهن خریدار ایجاد کند که از آنجایی که قیمت این محصولی که جدیداً وارد بازار شده گران است، پس احتمالاً کیفیت بالایی هم دارد.
قیمتگذاری روان شناختی
این روش اشاره به تکنیک هایی دارد که بازاریابان از طریق آن سعی میکنند تا مشتریان تصمیمات احساسی بگیرند و به جنبه های عقلانی کمتر توجه کنند. برای مثال، اینکه محصولی را ۲۹۰۰ تومان (به جای ۳۰۰۰ تومان) قیمت گذاری کنیم، اگرچه تفاوت قیمتی بسیار ناچیز است،ولی از جنبه های روان شناختی روی مشتری تاثیر گذاشته ایم چراکه از لحاظ روانشناختی مشتریان به رقم اول قیمت ها توجه بیشتری میکنند.
قیمتگذاری مجموعه محصول
از طریق این استراتژی، کسب وکارها مجموعه چند محصول را به هم به قیمتی ارزانتر از حالتی میفروشند که مشتریان باید هریک جداگانه بخرند. این روش دو مزیت عمده دارد. اول اینکه می توانید اجناس کمتر فروش رفته خود را بفروشید. دوم اینکه با استفاده از این روش در اذهان مشتریان ارزش افزوده ایجاد می کنید، چراکه احساس می کنند چیزی را به رایگان به آنها میدهید. این روش برای کسب و کارهای مفید است که محصولات جانبی و اضافه هم دارند. برای مثال، یک رستوران می تواند از این شیوه استفاده کند و همراه هر وعده غذایی، دسر هم بفروشد.
منبع: smallbusiness.chron.com