استارتاپی که شبکه های اجتماعی آن را به درآمدی ۴۰ میلیون دلاری رساند
وقتی برایان کلر و زاخاری کویین، شرکت ۲۰ میلیون دلاری خود را با نام لاو یور ملون (Love Your Melon) تأسیس کردند، کویین با پدر و مادرش در مورد چگونگی خلق هویت شرکت صحبت کرد. در آن زمان، کلر و کویین میدانستند هدف شرکتشان حمایت از کودکانی است که با سرطان دستوپنجه نرم میکنند. همچنین میدانستند که یک ایدهای فوقالعاده در دست دارند؛ چراکه تنها چند ساعت بعد از پستی که در مورد کسبوکارشان در صفحهی شخصی فیسبوک خود گذاشتند، ۴۰۰ پیشنهاد دوستی دریافت کردند و یک بسته از کلاههای خود را در طول ۲ روز به فروش رساندند. آنها به ازای هر یک کلاه یا هدبندی که به فروش میرفت، یکی را بهرایگان به کودکان سرطانی اهدا میکردند. حالا آنها به دنبال یک مقیاس و معیار برای کار خود بودند. در ادامه با الی گشت همراه باشید.
مطالب مرتبط: از تاثیرات شور و اشتیاق بر استارتاپ خود بدانید استارتاپ ها در گذر زمان چه تغییراتی می کنند؟
آنها میخواستند تولیدکنندههای بیشتری پیدا کنند. کوین نمونه کلاههایی دیده بود که در کشور چین تولید شده بود، ولی والدینش گفتند که نمیشود روی تولید خارج از کشور حساب کرد. به همین علت کویین بهعنوان یکی از دو مالک این کسبوکار کوچک، سعی کرد مسیر جدیدی برای هدایت کارشان پیدا کند.
شرکت لاو یور ملون، که در حال حاضر علاوه بر کلاه و هدبند، شال، دستکش و تیشرت هم تولید میکند؛ علاوه بر یک شرکت تجاری، یک جامعهی انسانی را تشکیل داده است. در فیسبوک و سایر شبکههای اجتماعی، تبلیغات این شرکت به چشم میخورد. بازدهی این شرکت در تبلیغات فیسبوک هفت واحد است، یعنی به ازای هر ۱۰۰ دلار هزینه، هفتصد دلار درآمدزایی میکند. کویین معتقد است که آنها خودشان را با رسانههای اجتماعی رشد میدهند. هرچه افراد بیشتری از این پلتفرم استفاده کنند، توانایی تبلیغات آنها هم بیشتر میشود.
این شرکت کار خود را از پورتلند شروع کرد و ظرفیت تولید خود را در مینهسوتا تکمیل کرد. امروزه این شرکت با ۴۰ تولیدکننده مختلف کار میکند؛ ازجمله شرکت سافت لاین در میناپولیس و نیتینگ میلز در سنت پائول. هویت و برند شرکت بر پایهی اجتماعاتی شکلگرفته که فیسبوک و سایر شبکههای اجتماعی مرکز ارتباطی آنها هستند.
البته همهی برندهای معروف و شرکتهای موفق، اجتماعاتی از هواداران خود در شبکههای اجتماعی تشکیل میدهند. ولی شرکتی مثل لاو یور ملون، نشان میدهد که کارها از طریق رسانههایی مثل فیسبوک بسیار سریعتر پیش میروند. این برند که درواقع شرکتی برای فروش محصولات دیگر تولیدکنندهها است، کمتر از ۵ سال وارد مقیاس کشوری شد.
این شرکت در سال ۲۰۱۲ تأسیس شد و انتظار میرود امسال ۴۵ میلیون دلار درآمد داشته باشد و تعداد کارمندانش از ۱۸ نفر به ۲۴ نفر افزایش پیدا کنند. آنها سالیانه ۳ تا ۵ میلیون دلار برای تبلیغات خود در فیسبوک هزینه میکنند و ۱۴ هزار نمایندهی داوطلب دارند که محصولاتشان را به کودکان سرطانی و همچنین مشتریان مشتاق عرضه میکنند.
برای آنها فیسبوک مرکز استراتژی رسانههای اجتماعی است. از ماه اکتبر تا ماه مارس، آنها روزانه بهطور متوسط ۲۰ هزار دلار در فیسبوک خرج کردهاند و اگر یک پست مهم داشته باشند که نیاز به تبلیغات بیشتری داشته باشد، حاضر هستند هزینهی معقول آن را بپردازند. طبق گفتهی کویین، آنها فقط در فیسبوک بیش از ۶۵۰ هزار طرفدار دارند و اگر پستهای خود را ارتقاء ندهند، نمیتوانند بیش از هزار دیدگاه هواداران و مشتریان خود را مشاهده کنند.
یکی دیگر از عوامل موفقیت آنها، Lookalike Audiences است که سال گذشته توسط فیسبوک معرفی شد. بهاینترتیب که یک شرکت، قشر خاصی از مردم را بهعنوان مخاطبان مرجع خود معرفی کند، سپس ایمیلهای خود را بارگذاری میکند که فیسبوک آن ایمیلها را برای کاربران مشابه با منبع معرفیشده، ارسال میکند. عمده مخاطبان مرجع شرکت لاو یور ملون، دخترانی هستند که به دانشگاه میروند و بین ۱۸ تا ۲۵ سال سن دارند، گروه دیگر مادرانی با سن ۳۵ تا ۵۵ سال هستند.
موفقترین پستهای فیسبوک آنها، مربوط به زمانی میشود که نقاط عطف شرکت را جشن میگیرند؛ مثل زمانی که ارسال کلاههای کودکان سرطانی به سراسر کشور تکمیل شد و به پایان رسید. پس از این مرحله آنها تصمیم گرفتند ۵۰ درصد از سود خالص خود را به بیمارستانها و مراکز تحقیقاتی کودکان سرطانی از جمله بیمارستان تحقیقاتی سنت جود و مرکز خیریه رونالد مکدونالد اهدا کنند. یکی دیگر از پستهای موفق آنها در فیسبوک، در رابطه با خرید اولین بیلبورد تبلیغاتی بود. کوئین میگوید هرگز فکر نمیکرد یک بیلبورد تبلیغاتی عادی کنار بزرگراه، تا این حد هواداران آنها را در شبکههای مجازی به شور و شوق بیاورد.