زندگی‌تان را با قوانین نیوتن بهتر کنید!

قانون نیوتن

چگونه خودمان را با قوانین نیوتن تطبیق دهیم؟

قوانین نیوتن را میتوان فراتر از دنیای فیزیک دید و در ارتقای زندگی شخصی استفاده کرد. با دیدن ارتباط مستقیم میان این دو متعجب خواهید شد. پس در ادامه با الی گشت باشید تا به مواردی از این دست اشاره کنیم.

آیزاک نیوتن با کتابی به اسم اصول ریاضی فلسفه طبیعی دری بر روی بشر گشود که به سه قانون حرکتی اشاره دارد و جهان را از دیدگاه فیزیک بررسی کرده است.

مطالب مرتبط:
مدیریت زمان و افزایش کارایی
چگونه به کارکنان با کارایی پایین انگیزه بدهیم؟

شاید شما هم مثل خیلی های دیگر از قوانین فیزیکی نیوتن بدانید ولی از شناخت این اصول برای ارتقای عملکرد و بهبود زندگی چگونه بهره مند شویم؟

قانون اول نیوتن

در قانون اول حرکت داریم، تا به شی ثابت یا در حال حرکت نیرو خارجی وارد نشود، آن شی بدنبال حفظ وضعیت قبلی خود خواهد بود.

شاید به عقب انداختن امور جاری کاری معمول در این دنیا باشد و موردی که قانون اول نیوتن بدان اشاره دارد دقیقا همین موضوع است. چه راهکاری برای پیگیری کارهای عقب افتاده وجود دارد؟

در این میان، قانون سر انگشتی ۲ دقیقه پیشنهاد شده است. در قانون ۲ دقیقه، برای غلبه بر تاخیر کارها، هر کاری را که انجام دادنش کم‌تر از دودقیقه طول می‌کشد انجام دهید!

توجه داشته باشید که لازم نیست آن کار را تمام کنید. حتی لازم نیست که آن کار جزو کارهای ضروری باشد. با این حال بنا بر قانون اول نیوتن، صرف دو دقیقه زمان برای انجام کار، باعث می‌شود که کار با روند ساده‌تری به پایان برسد.

به این مثال‌ها توجه کنید:

  • همین لحظه، شما حوصله‌ی دویدن دور پارک ندارید. اما اگر کفش‌های ورزشی خود را بپوشید و بطری آب خود را حاضر کنید، ممکن است انگیزه‌ی کافی برای بیرون رفتن در شما ایجاد شود.
  • برگه‌ی سفیدی در مقابل شما است که تلاش می‌کنید گزارش کاری خود را در آن بنویسید. اما جمله‌بندی مناسبی به ذهن‌تان خطور نمی کند. در صورتی که اگر به مدت دو دقیقه شروع به نوشتن جملات تصادفی کنید، جملات کاربردی‌تر خود را نشان خواهند داد.
  • فرض کنید که می‌خواهید یک نقاشی خلاقانه بکشید، اما ایده‌ی خاصی درباره‌ی آن ندارید. در صورتی که چند خط به صورت تصادفی روی کاغذ رسم کنید و آن‌ها را به شکل معناداری درآورید، خلاقیت شما جاری خواهد شد.

به خاطر داشته باشید که انگیزه معمولا پس از شروع خود را نشان می‌دهد. پس یک شروع کوچک می‌تواند راه را برای شما باز کند. چرا که اجسام در حال حرکت میل به ادامه‌ی حرکت دارند.

قانون دوم بهره‌وری نیوتن

قانون دوم حرکت می‌گوید: F=ma. به این معنا که جمع نیروهای برداری وارد بر یک جسم معادل حاصل ضرب جرم جسم در شتاب آن است.

از این قانون چطور می‌توان در جهت بهبود کارآیی بهره گرفت؟

یک نکته‌ی مهم در این معادله وجود دارد. نیروی F، یک بردار است. کمیت‌های برداری شامل مقدار (چقدر کار برای انجام دادن دارید) و جهت (سراغ کدام کارها بروید) هستند. به عبارت دیگر، اگر می‌خواهید در یک جهت خاص به یک جسم شتاب دهید، مقدار نیرویی که به آن وارد می‌کنید، متفاوت با مقدار نیرویی است که در جهات دیگر به جسم اعمال می‌شود.

در زندگی شما هم داستان به همین روال است.

اگر می‌خواهید کارآیی خود را افزایش دهید، فقط مهم نیست که چقدر سخت کار کنید (مقدار) بلکه از کجای کار شروع کردن (جهت) هم اهمیت دارد. این واقعیت، بخش بزرگی از تصمیم گیری‌های کوچک و بزرگ روزانه را در بر می‌گیرد.

برای مثال، چنانچه اقدامات مشابه را در جهت‌های مختلف انجام دهید، نتایج بسیار متفاوتی دریافت خواهید کرد.

قانون سوم بهره‌وری نیوتن

قانون سوم حرکت: وقتی جسمی به جسمی دیگر نیرو وارد می‌کند، جسم دوم همان نیرو را در جهت مخالف به جسم اول منتقل می‌کند.

همه‌ی ما یک سرعت متوسط در پیش‌برد زندگی خود داریم. سطح کارآیی و بهره‌وری شما از تعادل نیروهای مولد و غیر مولد نشات می‌گیرد که بسیار شبیه تاثیر نیروهای برابر و مخالف نیوتن هستند.

نیروهای مولد زندگی می‌تواند، تمرکز، دیدگاه مثبت و انگیزه‌های ما باشند. نیروهای غیر مولد شامل مواردی چون استرس، کمبود خواب و موازی کاری‌هایی هستند که در طول روز انجام می‌دهیم.
در صورتی که بخواهیم موثرتر و سازنده‌تر عمل کنیم، دو انتخاب پیش رو داریم:

اولین گزینه، افزایش تعداد نیروهای سازنده‌تر است که گزینه‌ای اثربخش است. در حین انجام کار، چندین بار قهوه یا چای می‌نوشیم تا بتوانیم با قدرت بیشتری کار کنیم. به همین دلیل افراد دارو مصرف می‌کنند یا ویدیوهای انگیزشی تماشا می‌کنند تا تمرکز خود را بالا ببرند. درواقع، این تلاش‌ها به این منظور انجام می‌شود که نیروهای مولد خود را افزایش دهند و بر نیروهای غیر مولد غلبه کنند.

گزینه‌ی دوم از بین بردن نیروهای غیر مولد است. ساده‌تر کردن زندگی، تقویت مهارت نه گفتن، تغییر محیط، کاهش مسئولیت‌ها و دیگر نیروهای غیر مولد می‌تواند مانع از عقب افتادن شما در زندگی شود.

چنانچه بتوانید نیروهای غیر مولد زندگی خود را کاهش دهید، به طور طبیعی بهره‌وری شما روند رو به رشدی خواهد داشت و نیاز به توصیه‌های بیشتری برای افزایش کارآیی ندارید.

مطالب مرتبط

همه چیز درباره رومینگ رایتل

دره رنگین کمان | جاذبه ای خیره کننده در دل جزیره هرمز

راهنمای فعال سازی و غیرفعال سازی رومینگ آپتل

۱ نظرات

عمران 1403-10-23 - 11:13 ب.ظ
بسیار عالی هست .زیبا بود.و اگر این موارد ترویج پیدا کند مردم بیشتری میتوانند از قوانین نیوتن در زندگی استفاده کنند.
افزودن نظر