قدر فرصت ها با در داخل و بیرون سازمان بدانیم
در دنیای پرتکاپو و پویای امروز، فرصت های زیادی هستند که با هوشیاری و تیزبینی می توان از آنها در راستای پیشرفت و ارتقای فردی و سازمانی استفاده کرد. در این میان نقش و عملکرد مدیران و رهبرانی که به تازگی وارد عرصه مدیریتی شده و به شدت به دنبال یافتن راهی برای نشان دادن تواناییها و پتانسیلهای خود هستند دارای اهمیت زیادی است. در ادامه با الی گشت همراه باشید.
پیدا کردن فرصت ها در سازمان
مطالب مرتبط: پیشنهادهایی برای رسیدن به موفقیت و کامیابی مهارت هایی که منجر به تغییر زندگی شما خواهد شد
بسیاری از نوآوری ها و ابتکارات موفق در نتیجه جست وجوی هوشمندانه و هدفمند فرصت های برآمده از تفکرات خلاقانه و بدیع حاصل شده اند. تحولات و دگرگونی های خاصی که در درون شرکت ها اتفاق می افتد، می توانند زمینه ساز بروز و تاثیرگذاری فکرهای خلاقانه تلقی شوند. بهعنوان مثال:
- در اختیار گرفتن (سهام) یک شرکت دیگر، فرصت تعریف و تدوین یکسری استراتژی های شرکتی جدید را میتواند به همراه بیاورد.
- سازمان ها و شرکت ها تصمیم خواهند گرفت تا یک خط تولید جدید را راه اندازی کرده و این فرصت برای تیم هایی که در آنجا فعالیت دارند به وجود آمده تا کانال های جدیدی برای توزیع محصول جدید پیشنهاد شود.
- متوقف شدن فعالیت یک کارخانه یا خط تولید در کشوری دیگر بهدلیل ناآرامی های سیاسی یا مشکلات اقتصادی میتواند این فرصت را در اختیار یک سازمان یا شرکت بگذارد تا به دنبال یافتن راهی جدید برای تولید محصولات خود باشد.
پیدا کردن فرصت ها در بیرون سازمان
مدیران و رهبران تیمها باید مطلع باشند که فرصت های بسیاری در خارج از سازمان در انتظارشان است و بنابراین نباید جست وجوی فرصتهای ارزشمند را فقط به درون سازمان محدود و منحصر کرد. عوامل متعددی در خارج از سازمان ها و شرکت ها هست که امکان دارد فرصت های بی شماری را به همراه خود بیاورد. از جمله:
- گاهی اوقات نام و برند یک سازمان یا شرکت در بازار امکان دارد به دلایل مختلف دچار سقوط و رکود شود، در چنین وضعیتی این انتظار از تیم های کاری چنین شرکتها و سازمان هایی وجود دارد، با استفاده از روش های گوناگون، موقعیت سازمان را در برابر رقبا تحکیم بخشیده و این یعنی فرصتی برای هرکدام از مدیران و تیم های تحت رهبریشان برای بروز خلاقیت و نوآوری در راستای بلندآوازه کردن خود و نام شرکت.
- ظهور و گسترش فناوری ها و دانش جدید نیز در بردارنده فرصت های بی شماری است برای تیم ها تا بتوانند با نوآوری های متعدد تا حد زیادی از هزینه های تولید و ارائه خدمات سازمان کم کنند..
- تحولات جمعیتی و اجتماعی موجب تغییر ذائقه و نیازهای جامعه می شود و همین مساله نیاز به محصولات و خدمات جدید و متفاوتی را بوجود آورده و چنین نیازهایی می توانند فرصت های پرشماری را پیش روی تیم های کاری گذاشته تا با استفاده از فکرها و ایده های خلاقانه خود، محصولات و خدمات موردنیاز جامعه را به تولید برسانند.
با توجه به آنچه گفته شد، این نتیجه را می توان اخذ کرد که اگر مدیران به دنبال راهی برای تمرکز توانایی ها و تلاش های خلاقانه خود و گروه شان هستند، باید ارزیابی دقیقی از فعالیت ها و نیازهای شرکت یا سازمان شان داشته باشند تا با استفاده از آن بتوانند برنامهریزی ها و هدفگذاری های خلاقانه شان را به بهترین شکل ممکن انجام بدهند. مدیران کارآمد همچنین میتوانند با یاری از محرک ها و عوامل خارج از سازمان، اعضای گروهشان را به مسیری هدایت کرده که احتمال شناسایی و شکار فرصتها در آن بیشتر است. آنها می توانند اعضای گروه شان را با کسانی روبرو کرده که می توانند بهطور مستقیم یا غیرمستقیم به آنها ایده و فرصت استفاده از آن ایدهها را هدیه دهند. در ادامه پیشنهادهای جالبی مطرح شده است.
راه های به تحرک واداشتن گروه از بیرون
- یکسری اعضای موقت و افتخاری از میان دانشگاهیان و سایر سازمان ها به گروه خود بیفزایید.
- از دانشجویان ممتاز دانشگاه ها یا افراد موثری که تجربیات موفقی در زمینه پیشرفت های شغلی داشتهاند، بخواهید تا با اعضای گروه تان به گفت وگو بنشینند.
- از برخی از ارباب رجوع یا مشتریان خود درخواست کرده در جلسات ایده پردازی یا سایر فعالیت های جمعی گروه تان شرکت کنند.
- از سخنرانان و صاحب نظران حرفه ای دعوت کرده تا به ایراد سخنرانی و ارائه نظرات کارشناسی برای گروه تان بپردازند (توجه ویژه ای به کارشناسان خارج از سازمان یا حوزه کاری خود داشته باشید)
- ملاقات های منظم و صمیمانه ای را با سایر گروه های درون سازمان یا خارج از آن برای گروه خود تنظیم کنید.
- ترتیبی داده تا مشتریان، مصرف کنندگان و حتی رقبایتان بتوانند از محل کار گروه تان بازدید به عمل آورند.
- اردوها و گردش های کاری ویژه ای برای اعضای گروه تان در نظر گرفته تا به این وسیله نمونه های عملکرد موفق و خلاقانه سایرین را به گروه تان نشان دهید. بهعنوان مثال، یک شرکت هواپیمایی می تواند برای بهبود کیفیت خدمات رسانی به مسافران، مهمانداران خود را به نمایشگاه مد و لباس یا هتلداری ببرد تا از خلاقیت ها و نوآوری های آنها آگاهی داشته باشد.
- با مشاوران و مبتکران مستقل و شناخته شده در حوزه کاری خود دیدارهای مستمری ترتیب دهید.
- برای آگاهی یافتن از فعالیت ها و نوآوری های رقبا به وب سایتهای آنها مراجعه کنید.
- با مراجعه به وب سایت های مختلف مربوط به شرکت هایی در درون یا خارج از صنف شما، متوجه شوید که آنها چگونه از ابزار اینترنت برای انجام دادن کارهایی مشابه آنچه شما انجام می دهید، بهره خواهند گرفت.
- مشاوران خبره ای را برای ارائه دیدگاه های گوناگون مرتبط با کارتان به کار ببندید.
- کارگاه های آموزشی و دوره های ضمن خدمت مرتبط با کارتان برگزار کرده و در آنها مهارت ها و فرآیندهای مورد نیازتان را یاد بدهید.