نداشتن آزادی بیان، کارمندانتان را دلسرد می کند
یکی از مهمترین مسائلی که کارشناسان حوزه کسب و کار بیشتر از هر چیزی به مدیران تاکید می کنند، ایجاد فضایی پویا برای تبادل آزادانه ی نظرات است، که در نتیجه ی آن روند رو به رشد شرکت را مشاهده خواهید کرد. ارزش نهادن به ایده های اعضای شرکت باعث می شود که آنها کار را از خودشان بدانند و با وجود مسئولیت پذیری بیشتر، در اجرای این پروژه ها نقش پررنگ تری ایفا می کنند.
القای حس مشارکت در فرآیندهای شرکتی، به بالارفتن اعتماد به نفس کارمندان کمک شایانی خواهیم کرد که در نهایت به فروش و سودآوری ختم می شود. در ادامه با الی گشت همراه باشید.
دلایل عدم مشارکت کارمندان
مطالب مرتبط: از مدیریت مشارکتی چقدر می دانید؟ مشارکت کارکنان چه اهدافی را دنبال می کند؟
۱- ترس از تحقیر شدن: با عدم وجود اعتماد بنفس در کارمندان، شاید خیلی از آنها بترسند که با مطرح کردن مسئله یا راه حلی با انتقاد شدید مدیران و در شرایط بدتر انتقام جویی آنها مواجه شوند. از طرف دیگر هم، آنها از این می ترسند که با مشارکت نکردن افرادی ناکارآمد به نظر برسند.
۲- اقتدار طرفدار گرایانه: خیلی از کارمندان از شرایط محیطی شرکت می آموزند که به هیچ عنوان حق چانه زنی و مخالفت با رئیس خود را ندارند و بهترین راه حل، موافقت و پشتیبانی از مدیر است.
۳- تجربیات ناخوشایند: شاید اگر با سرپرستی بی توجه کار کرده باشند که در گذشته حرف ها و اعمال آنها را نادیده گرفته باشد، حتما با خود فکر می کنند ارزش واقعی تلاش های آنها را کسی درک نخواهد کرد.
۴- عدم تجربه ی کافی در معاشرت های رسمی: شاید کارمندانی که، به شیوه ی درست اظهار نظر خود، اطمینان کافی ندارند، با بیان نظراتشان تصور کنند که این حرف ها کمی ناخوشایند بنظر می رسد.
۵- بطور واقعی به نظرات اهمیت دهید: کمتر شعار بدهیم و بگوییم از انتقادات و پیشنهادات شما استقبال می کنیم. به طور واقعی در دسترس باشید و ایده های کارمندان را بشنوید و عملی کنید.
بطور کل سیستم شرکتی را باید به سمتی سوق دهیم که مدیران و سرپرستان، شنوندگان خوبی باشند و در نهایت الگویی پیاده سازی شود تا کارمندان بهتر از همیشه بتوانند، حرف هایشان را بیان کنند.
تشویق کارمندان به پیگیری و تعامل بیشتر
از کارمندان به دفعات بخواهید که مشارکت بیشتری انجام دهند و اینکه انتظار بیشتری از آنها دارید. شما به مرور باید اعتماد آنها را جلب کنید و نشان دهید که پیگیر این مسئله هستید.
- برقراری ارتباط صحیح با کارمندان بسیار اهمیت دارد، هر فرآیندی را با دقت بررسی کنید بطوریکه رفتار شما، کار آنها را بی ارزش جلوه ندهد.
- در دفتر کارتان همیشه حاضر باشید، مدیری که در دسترس نباشد، نباید این انتظار را از کارمندان داشته باشد که بازخورد مناسبی دریافت کند.
- حتی اگر به زمانی برای فکر کردن نیاز دارید، بازهم سعی کنید در کوتاهترین زمان ممکن پاسخ آنها را بدهید.
- در هنگام گفتگو با کارمندان، تلفن همراهتان را کنار بگذارید و لپتاپ خود را ببندید.