گام‌ های ۱۰گانه افزایش کیفیت تصمیم ‌گیری مدیران

نحوه مدیریت

تصمیم‌گیری سریع و با کیفیت میزان سطح باروری سازمان را ارتقا می‌بخشد.

مدیران عامل نه تنها خود باید توانایی قضاوت صحیح داشته باشند، بلکه قدرت تصمیم‌گیری تیمشان را نیز باید افزایش دهند و راه را برای تصمیماتی که به پیشبرد استراتژی شرکت کمک می‌کند هموار سازند. در این مطلب ۱۰ گام را که به مدیران عامل کمک کرده فضای تصمیم‌ گیری در تیم شان را بهبود بخشند معرفی می‌کنیم. پس در ادامه همراه الی گشت باشید.

مطالب مرتبط:
۳ راه برای افزایش مهارت‌ های مدیریتی
آشنایی با پنج مهارت که از شما مدیر بهتری می‌سازد
  • بیان جزییات تصمیم

بلافاصله بعد از اعلام تصمیمات شما شایعات و تحریفات به گوش می رسد. بنابراین جزئیات تصمیمات خاص خود را مستقیم به کارمندان انتقال دهید.

  • تمام تصمیم‌ ها را خود نگیرید

تنها مدیران بی ‌تجربه هستند که جزئی ترین تصمیم‌ ها را به تنهایی می گیرند. مدیرعامل باید در خصوص مواردی نظیر راهبرد،  منابع، استخدام و اتمام همکاری با کارکنان که اثرات مستقیم بر شرکت داشته تصمیم اتخاذ کنند. پس به نفرات خود اعتماد کنید.

  • باسرعت باشید

مدیرعامل باید با اطلاعات ناقص، تصمیمی سریع و راحت بگیرد. تحقیق روی ۲۰۰ مدیر اجرایی حکایت از آن دارد که بیشتر این افراد زمان زیادی را با داشتن اطلاعات محدود، صرف امور داخلی شرکت‌ ها می‌کنند.

  • بررسی موشکافانه تصمیمات

بهترین روش برای مقیاس درستی یک تصمیم این است که آن را دقیق کالبد شکافی کنیم. تصمیمات تاکتیکی براساس معیارهای کلیدی و اجرایی نقد و بررسی می شوند تا توانایی تصمیم‌ گیری سازمان افزایش پیدا کند.

  • تغییر فوری تصمیمات بد

پذیرش مشکلات سخت است، اما مقاومت در برابر تغییر، تصمیمی بد و خطرناک است. پیش از آنکه دیر شود، در تصمیمات نادرست تجدید نظر کنید تا بتوانید کارآمد و معتبر بمانید.

  • اختصاص نیرویی برای مقابله با شرایط بحرانی

تغییر در تصمیماتی مانند شروع فاز اصلی یک پروژه سخت است و خطرات شدیدی را به دنبال دارد که به تحلیل و مذاکرات زیادی می انجامد. یک کارشناس خبره در این حوزه را به عنوان مدافع خطر انتخاب کرده تا دقیق نتایج را بررسی و تعیین کننده نقاط ضعف باشد.

  • از نفرات تیم درخواست موضعی روشنی داشته باشید

از مدیران زیر مجموعه که قصد دارند با شما در خصوص یک تصمیم تبادل نظر کنند بخواهید با در نظر گرفتن موضع مشخص خود با شما گفت و گو کنند. شما اگر کسانی را استخدام کنید که در حوزه تخصصی از شما باهوش ‌تر باشند، مهم‌ترین مهارت مدیریتی است.

  • بیان علت تصمیمات

افراد باهوش و با استعداد برای پذیرش فرآیند تغییر و عبور از نظرات نیاز به فهمیدن علت تصمیم‌ ها دارند. همیشه چرایی اصل هر تصمیم را برای سهولت در فهم، پذیرش و حمایت آن بیان کنید.

  • از افراد تیم تان  تا زمانی که اشتباهی نکرده اند حمایت کنید

اگر به کارمندان تان برای ارائه راه حلی که خود با آن موافقید (جایگزین بهتری برای آن ندارید) نیاز دارید، در صورتی که این راه حل اثر بخش باشد به آنها امتیاز بدهید و اگر کار به خوبی جلو نرفت از آنها پشتیبانی کنید. البته ممکن است زمانی به عنوان مدیر ارشد تصمیمی بر خلاف جمع بگیرید.

  • با نظرات همکاران تان دائم مخالفت نکنید

اگر تیم شما در زمان تصمیم‌ گیری، استراتژی ها، رویکرد و اهداف شرکت را در نظر می‌گیرد، احتمالا در مسیر اتخاذ تصمیمات صحیح گام برمی‌دارد.

پس اگر همواره نظرات آنها را مرتبط نمی دانید حتما یک جای کار ایراد دارد. آنچه برای دست پیدا کردن به موفقیت حیاتی است، رعایت تعادل است.

زمان ارزیابی مجموع تصمیم های مدیر ارشد یک سازمان، پایان سال مالی شرکت است. بنابراین با داشتن اطلاعات کم و منابع مورد نیاز، شجاعانه تصمیم گرفته و به یاد داشته باشید که برآیند تصمیمات یکسال ملاک ارزیابی موفقیت شرکت است. امکان پذیر نیست که تمامی تصمیماتتان را کامل و بی‌نقص بدانید، اما رعایت این موارد می‌تواند تصمیم‌گیری را برای شما راحت تر کرده و سازمان شما را به‌طور چشم گیری رشد دهد.

مطالب مرتبط

همه چیز درباره رومینگ رایتل

دره رنگین کمان | جاذبه ای خیره کننده در دل جزیره هرمز

راهنمای فعال سازی و غیرفعال سازی رومینگ آپتل