موفقیت کسب ‌و کار در گرو یادگیری مستمر

یادگیری و کسب و کار

یادگیری و موفقیت در کسب و کار

در فضای کسب وکار کنونی سازمان ‌ها و بنگاه ‌های اقتصادی با توان یادگیری مستمر، قادر به رویارویی با تغییرات و در نهایت حفظ بقای خود هستند. اگرچه همواره بحث درخصوص رواج  فرهنگ یادگیری در میان مدیران وجود داشته است، اما در عمل، گروه محدودی از آنان قادر به اجرای موفق آن بوده‌ اند. بسیاری از سازمان ‌ها این روزها مجموعه ‌ای از برنامه‌ های آموزشی را پیاده می‌ کنند که متاسفانه جریان پیوسته یادگیری محسوب نمی ‌شود. با الی گشت همراه باشید تا بیشتر از این موضوع بدانیم.

مطالب مرتبط:
مدیریت زمان و افزایش کارایی
قوانین، دست و پا گیر اما مفید برای کسب و کار

مدیران نقش بسزایی در تغییر چنین وضعیتی دارند. اما چطور؟ پیتر سنگه (Peterm.senge)، پژوهشگر و مدیر مرکز یادگیری سازمانی موسسه MIT و یکی از پیشگامان یادگیری مستمر سازمانی معتقد است «تیم‌ های سازمانی مهمترین واحد یادگیری سازمانی به حساب می آیند.» تجربه طراحی تیم‌ های سازمانی خود از اهمیت بسیاری برخوردار است و مهم‌ تر از همه موضوع تمایل داشتن سازمان‌ های یادگیرنده به ایجاد تحول است.
سنگه در کتاب پنجمین فرمان خود (۱۹۹۰) اظهار می‌ کند: «سازمان یادگیرنده سازمانی است که فرآیند یادگیری و گسترش را برای کارکنان ساده کرده و همیشه در حال دگرگونی است.»
به باور سنگه برای محقق شدن چنین سازمانی باید شرایط ویژه ای فراهم شود. مدیران باید اطمینان حاصل کنند که پرسنل حس مثبتی نسبت به وظایف سازمانی خود از نظر شخصی، سازمانی و حتی جهانی دارند. هر فردی از سازمان باید در جهت بهبود توانایی ‌های سازمانی در مسیر توسعه قرار بگیرد. وی اعتقاد دارد مدیران باید توانایی طراحی و اداره تیم ‌های سازمانی را داشته باشند، زیرا افراد در سایه کارکرد های تیمی قادر به تصمیم ‌گیری بهتر و آگاهانه هستند. تمایل به رفتارهای تیمی مناسب از وقت شناسی با دقت باید تشویق شود. به گفته سنگه تیم ‌های باشگاهی نمونه قابل توجه سازمان ‌های کوچک یاد گیرندهاند. خصوصیات چنین تیم ‌هایی گفتگوهای تیمی و جلسات پرسش و پاسخ است. در کنار این ویژگی هایی، باید به متمرکز شدن بیشتر بر بازخورد اشاره کرد. در این میان سازمان‌ ها باید از پایگاه دانشی خود اطلاعاتی داشته باشند که در واقع شامل دانش ضمنی نهفته در اذهان کارمندان سازمان است. افراد باید نسبت به بدست آوردن تجربه تشویق شوند و ریسک‌ پذیر باشند و نتایج را به راحتی ارزیابی کنند. ادبیات یادگیری سازمانی ضرورتا یادگیری به طور مداوم سازمان‌ ها جهت بدست آوردن موفقیت و حفظ بقا تاکید دارد و نیز بر اهمیت بهبود مهارت ‌های یادگیری تحت عنوان یکی از مهم ‌ترین چالش‌ های قرن بیست و یکم اشاره می ‌کند. همچنین با تذکر رقابت جهانی موجود میان قدرتمند ترین بنگاه‌ ها در دنیا و قواعد جدید حاصل از تکنولوژی ‌های نوین و پیشرفته به نیاز سازمان ‌ها نسبت به گسترش انطباق پذیری با تغییرات و ارتقای سطح دانش در دوره ‌های سه ساله اشاره دارد.

یکی از مطالعات موردی در این باره به شرکت ۳ M تعلق دارد. مدیریت در ۳ M به دنبال پیوند یادگیری مداوم و نوآوری برای گسترش منفعت هاست. یکی از اهداف اشتراکی این است که باید ۳۰ درصد درآمد‌ها به کالاهایی باشد که کمتر از ۴ سال قدمت دارند، تعلق داشته باشد. این در حالی است که ۶۰ هزار نوع از محصولات این شرکت به گروه‌ های متفاوت متعلق است و فناوری از آن شرکت است. این شرکت با داشتن هشت هزار دانشمند و پژوهشگر در حال به اشتراک‌گذاری اطلاعات در چیزی بیش از صد آزمایشگاه است. یک پایگاه داده وسیع کامپیوتری امکان به اشتراک‌ گذاشتن هدفمند را فراهم می ‌کند و بدین ترتیب انتقال متقابل ایده‌ ها و تکنولوژی ‌ها به بهترین نحو انجام می‌ گیرد.

مطالب مرتبط

معرفی استادیوم های شهر ازمیر

سفری به گذشته در جزیره کیش با گردش در روستای باغو

همه چیز درباره اجاره ماشین در ازمیر