عملکردهای کارمندان را نظارت و کنترل کنید

نظارت

برای سوق دادن کارمندان و افراد سازمان به سوی تحقق اهداف باید از ابزارهای مناسب و درستی استفاده کرد که نظارت بر عملکرد آنها یکی از آن موارد است. این توصیه ها را بهتر است مدیران تازه وارد بیشتر مدنظر قرار دهند. در ادامه با الی گشت همراه باشید.

مطالب مرتبط:
اهمیت نظارت و کنترل در پیشبرد اهداف سازمان
مدیران تازه کار با چه مشکلاتی روبرو خواهند شد؟
  • مشارکت کارمندان در امر نظارت بر عملکردشان: اگرچه این وظیفه ناظر و ارزیاب است که عملکرد افراد را بررسی و بازبینی می کند اما هیچ ‌گاه نباید از یاد برد که خود افراد را نیز باید در این مسیر مشارکت داد. برای این کار می‌توان یک نسخه از ارزیابی‌های قبلی صورت گرفته از افراد را در اختیارشان قرار داد تا آنها از نقاط قوت و ضعف خود آگاه شوند و ضمن تقویت نقاط قوت در راستای رفع نقاط ضعف اقدام کنند تا از تکرار عملکرد‌های ضعیف در آینده جلوگیری شود. ارائه فرم‌ های خودارزیابی نیز در این میان می‌تواند موثر و سازنده باشد.
  • هم حرف از گذشته، هم حرف از آینده:‌ تجربه نشان داده که سخن گفتن صرف از عملکرد افراد در گذشته و افسوس خوردن از ضعف‌ها و ناکارآمدی‌ها و یا تاکید بیش از حد بر عملکردهای مطلوب تاثیر چندانی بر بهبود عملکرد‌ها در آینده نداشته و در برخی موارد موجب یأس و سرخوردگی یا مغرور شدن بیش از حد افراد می‌شود. پس بهتر است علاوه ‌بر صحبت از گذشته، بخش زیادی از گفت‌ وگوهای بین ناظران و کارکنان به آینده و عملکرد‌های مطلوب آتی افراد برمی گردد.
  • از کارکنان تان درخواست کرده نظری در مورد عملکرد خودتان و انتظاراتشان از شما بدهند:‌ در اغلب موارد قرار دادن افراد در موقعیت قضاوت بر عملکرد دیگران باعث می‌شود تا آنها مسوولیت بیشتری احساس کنند و در نتیجه عملکرد بهتری را از خود بروز دهند. پس برای افزایش احساس مسوولیت در کارکنان و به‌عنوان گام اول از آنها بخواهید تا عملکرد شما را ارزیابی کنند. با این کار هم می توانید از نقاط ضعف و قوت خود آگاهی داشته و هم به کارکنانتان آموزش داده که چگونه مورد ارزیابی قرار می گیرند.
  • بهترین زمان و مکان را برای برگزاری جلسات ارزیابی عملکرد کارکنان اختصاص دهید: ‌اگر می‌خواهید در مورد عملکرد هرکدام از کارکنانتان با آنها گفت و گو کنید، این کار را در محیطی آرام و به دور از دیدگان دیگران و به صورت خصوصی انجام دهید. اتمسفر مثبت اتاق جلسه می‌تواند کمک زیادی در تلطیف شرایط داشته باشد. زمان برگزاری چنین جلسه ‌ای نیز بسیار اهمیت دارد. برگزاری جلسه در روز‌ها و ساعت‌ هایی که هم ارزیاب و هم کارمند دچار تنش بوده‌اند، کار درستی نیست و بهتر است که برگزاری چنین جلساتی به زمانی که هر دو طرف به دور از تنش و استرس هستند، موکول شود.
  • برگزاری جلسات ارزیابی عملکرد چندین ‌بار در سال: یکی از سنت ‌های غلط و رایج در بسیاری از سازمان ‌ها و شرکت‌ ها، انجام ارزیابی عملکرد و برگزاری جلسات گفت‌وگو درباره عملکرد افراد به‌صورت سالی یک ‌بار است که صرف ‌نظر از دشواری ‌های متعدد در برنامه‌ ریزی و برگزاری، تاثیر چندانی در بهبود عملکرد‌ها در عمل ندارد. پس آسان ‌تر و عاقلانه ‌تر آن است که چنین برنامه ‌هایی به دفعات در طول سال انجام گیرد تا اثرگذاری آن بیشتر و اجرای آن آسان ‌تر باشد.

مطالب مرتبط

معرفی استادیوم های شهر ازمیر

سفری به گذشته در جزیره کیش با گردش در روستای باغو

همه چیز درباره اجاره ماشین در ازمیر