تغییر شغل در زمان مناسب؛ آری یا خیر

برای تغییر چه زمانی را باید انتخاب کنیم؟

آنهایی که بیش از ۱۰ سال در شغل یکسانی کار انجام داده اند، احساس می‌کنند که مسیر شغلی ‌شان ثابت شده است. گرچه با وجود فشار از سوی خانواده، روابط، شغل و مسائل مالی، بیشتر مردم از اشتیاق ‌شان برای یادگیری و تجربه شگفت‌ زده شده‌اند. اما زمان درست برای تغییرات شغلی جهت تغییر روش و عمل مطابق با ایده تغییر چیست؟ با چنین سطوح بالایی از ریسک مرتبط با یک تغییر شغلی، چگونه متوجه می شوید که آنچه در حال انجام آن هستید، انتخاب درستی است؟ حقیقت این است که هیچ زمان خاصی برای تجویز وجود ندارد. من به عنوان استاد دانشگاهی که ۲۵ سال سابقه تدریس دارم، طی این دوران اغلب دو نوع دانشجو مشاهده می کنم: کسانی که برای پیشرفت در مشاغلی که در آن هستند، درس می ‌خوانند و کسانی که از آموزش به عنوان مرحله‌ای به سمت نقطه جدید استفاده می‌کنند. با الی گشت همراه باشید:

مطالب مرتبط:
تعاملی متفکرانه با تغییرات شغلی
مهارت هایی که منجر به تغییر زندگی شما خواهد شد

بسیاری از دانشجویان که با طبقه ‌بندی دوم متناسب هستند، از ریسک ‌های مرتبط با تغییر شغلی آگاهی دارند چرا که با ادمه تحصیلات ‌شان، روی تغییر سرمایه‌ گذاری کرده و بنابراین درک واضح ‌تری از دگرگونی پیش روی خود دارند.گرچه برای فرد در مراحل اولیه درک تغییر، تامل بر زندگی و کار اهمیت دارد تا بداند و دریابد که چگونه می ‌تواند به سوی آنچه می‌خواهد پیش برود. پژوهش من بر تعامل توسعه تغییر شغل و درک ارتباطات و کاتالیزورهای چنین تغییری متمرکز شده است؛ که من را به سمت مدلی هدایت کرد که شامل پنج مرحله مجزا است که مردم برای دستیابی به یک زندگی درست و یک شروع تازه برای کار استفاده می‌کنند.

مرحله ۱: «تردمیل»

در مرحله اول، بسیاری از مردم از قرار گرفتن در مشاغلی که برای سال ‌ها در آن بوده‌اند، پایان می ‌دهند. گرچه این نگرش اغلب مورد هدف یا استراتژیک نیست. ۵۰ درصد افراد جوان که فارغ ‌التحصیل می ‌شوند شغلی را قبول می کنند که در حیطه تحصیلی ‌شان نیست و ۲۰ درصد در سال اول پس از فارغ‌التحصیلی ‌شان شغلی پیدا نمی کنند. زمانی که آنها در اوایل دهه ۳۰ زندگی خود هستند، مسوولیت ‌های شخصی و مالی دارند؛ بنابراین نیاز دارند تا در نقش ‌شان بدون حواس‌ پرتی و به عبارتی«سریع ‌تر بدوند». این مرحله می ‌تواند کسالت ‌آور و خسته ‌کننده تلقی شود اما ما آن را انجام می ‌دهیم چرا که حس اجبار داریم. ممکن است بخواهیم از نردبان ترفیع بالا برویم اما شاید تشخیص می ‌دهیم که نردبان ما را از جایی که می‌خواهیم به آن برسیم دور می‌ سازد.

مرحله ۲: محرک ‌های داخلی و خارجی

طی مرحله دو، چیزی روی می دهد تا موقتا ما را از تردمیل به پایین بیندازد. این می ‌تواند یک رابطه باشد، یک مساله مالی و سلامتی یا شاید تنها می ‌خواهیم به شغل مان پایان داده یا می‌تواند توسط یک حس وحشت و نگرانی بوجود آید که از ما می ‌پرسد: «همین است؟» این لحظه‌ای است که شما معنا و هدف کارتان را پرسیده و تشخیص می‌ دهید که نمی‌توانید به تردمیل بازگردید. از اینجا اهمیت دارد که به مرحله سه بروید.

مرحله ۳: بازتاب، خودآگاهی و توجه به خود

این مرحله در مورد بازتاب، تجدیدنظر کردن در مورد آنچه می ‌خواهید و ایجاد یک نقشه راه بهتر برای رساندن شما به آنجا که می‌خواهید است. طی این مرحله انعکاسی، نیاز به تقویت انتخاب ‌های خود در خلال نقشه راه جدید خود – هم رسمی و هم غیررسمی- از طریق شبکه ‌بندی و دست پیدا کردن به مهارت‌ها و دانش جدید دارید. وقتی که بازتاب به‌دست آمد، به مرحله چهار نزدیک ‌تر می‌شویم که نامش تغییر است.

مرحله ۴: تغییر

این مرحله می ‌تواند تغییر باشد؛ بسیاری از افراد تعهدات و الگوهایی در زندگی دارند که این حس را دارند بسیار ثابت است. این اغلب جایی است که یک نگرش انعطاف ‌پذیر برای تغییر شغل می‌ تواند پذیرفته شود. راه‌ حل ‌ها مانند یادگیری آنلاین و پاره ‌وقت می ‌تواند با زندگی‌ مردم مطابقت داده شده اما همچنین برای آنها درآمدی برای تغییر به علاوه یک جامعه یا شبکه برای حمایت از آنها فراهم می‌ سازد چرا که بسیاری از افراد هستند که در حال مواجهه با چالش‌ های مشابه هستند. تغییر می ‌تواند در هر سنی روی داده و مقدمات حرکت به سوی تغییر هم به افرادی در دهه ۲۰ و هم به افرادی در سن بالاتر مرتبط است؛ اما در هر سنی که باشید، نیاز دارید تا اطمینان پیدا کرده برای اثبات خودتان در مسیر شغلی موجود، نگرانی کمتری دارید. در این مرحله، توجه به خود، بخش مهمی را ایفا می ‌کند چون کلید شاد کردن شماست. اگر خوشحال نیستید، هیچ چیز هم در اطراف شما شاد نیست.

مرحله ۵: شروع جدید

در نهایت، این تغییر منجر به یک شروع جدید می شود. در این مرحله، احساس کرده زندگی ‌تان معنا و هدف درستی دارد. در نهایت علت انجام کارهایتان را درمی‌یابید و از همه بالاتر، این مرحله خوشنودی و حس انجام کامل امور را به شما می‌دهد. به منظور رسیدن به این مرحله، اهمیت دارد که واقعا در مسیر تازه ایجاد شده ‌تان برای ایجاد تغییر عمل کنید. اگر این کار را نکنید، دوباره به مرحله تردمیل برمی گردید.بسیاری از مردم می‌خواهند در زندگی‌شان تغییری بوجود آورده تا احساس تکامل کنند. این تغییر امکان دارد تغییر در شغل باشد که نیاز به آموزش بیشتر برای دست پیدا کردن به مهارت‌‌ ها و دانش جدید دارد. ایجاد تغییر، اغلب منجر به تکامل در کار می‌شود که می‌تواند منجر به تکامل در سایر نقاط زندگی شود؛ در حالی که فرصتی برای شادتر بودن در روابط و حرفه ‌تان بوجود می آورد.

مطالب مرتبط

همه چیز درباره رومینگ رایتل

دره رنگین کمان | جاذبه ای خیره کننده در دل جزیره هرمز

راهنمای فعال سازی و غیرفعال سازی رومینگ آپتل