تعاملی متفکرانه با تغییرات شغلی

تعامل شغلی

من با چند دهه تجربه در زمینه تدریس MBA و همچنین تربیت مدیران موفق به این نتیجه رسیده ام که متاسفانه بسیاری از ما توان کنارآمدن درست با تغییرات را نداریم. محققان علوم مدیریتی راهکارهای زیادی برای اجرای موفق تغییرات سازمانی یا ساختاری در شرکت‌ها ارائه داده‌ که این راهکارها کارگشای شرکت‌های مختلف بوده ولی مشکل اصلی وقتی بوجود می آید که تغییرات فردی باشند و نه سازمانی. متاسفانه برای فائق آمدن بر تغییرات فردی راهکارهای مشخص و موثری که قابلیت اجرایی داشته باشند، پیشنهاد نشده است. این مساله من را بر این داشته است که یک چارچوب و فرآیند برای حل این مشکل (یعنی کنار آمدن با تغییرات در سطح فردی) بنویسم. در ادامه با الی گشت همراه باشید.

مطالب مرتبط:
تعامل مدیران میانی با رهبران
۸ عادت بدی که مانع موفقیت شغلی می‌شوند

این راه‌ حل، در قالب ۷ عنصر اصلی یا هفت مرحله است.

ایجاد شفافیت: فهمیدن و رتبه ‌بندی آن عوامل

اطمینان و اعتماد به نفس: باور داشتن به اینکه می‌توان به‌طور موفقیت آمیز بر تغییر غلبه کرد.

پیچیدگی: در نظر گرفتن کلیه عوامل و فاکتورهای مرتبط با تغییر

خلاقیت: ابداع راه حل‌های خلاقانه برای مشکلات احتمالی در طول مسیر تغییر

تثبیت: عبور از باورهای گذشته و تثبیت وضعیت جدید

تعهد: متعهد بودن و برداشتن گام‌ های عملی برای تحقق تغییر

تغییر: در برگرفتن همه جانبه تغییر به همراه کلیه عواقب آن

تجربه نشان از آن دارد که این فرآیند برای افراد مختلف و در کنار آمدن با شرایط متفاوت تغییر، مفید واقع شده است. ما از این پروسه در کنار آمدن با انواع مختلف تغییر می‌توانیم بهره ببریم. تغییرات معمولا ناشی از حوادث مختلف هستند که این حوادث امکان دارد، مثبت یا منفی بوده و می‌توانند ریشه درون ‌فردی یا برونی داشته باشند.

شفافیت:

قبل از هر چیز باید تمامی آن عواملی را که اضطراب و نگرانی شما از تغییرات مورد نظر را کم می کند، شناسایی و آنها را طبقه بندی و اولویت بندی کنید. هر چه آگاهی شما از این اولویت‌ ها بیشتر باشد از نگرانی شما کاسته و این خود باعث شفاف سازی بیشتر می‌شود.

اطمینان و اعتماد به نفس:

مدیری که در حال مواجهه با تغییر است باید اعتماد به نفس داشته باشد و باور داشته باشد که قادر به انجام این تغییر هست با وجود اینکه می‌داند در طول مسیر احتمالا با مشکلات و چالش‌های غیرقابل پیش‌بینی و غیر قابل کنترل مواجه می شود.

پیچیدگی:

برای رسیدن به تغییر، شما باید با تمامی مشکلات پیش رو آشنا شده و با صبر و تدبیر هوشیارانه به استقبال مشکلات بروید. باید که محیط اطراف خود و عوامل موثر بر تغییر را به‌طور دقیق بررسی و تحلیل کرده و همچنین ازمشورت با افراد یا منابع دیگر، بهره مند شوید.

خلاقیت:

خلاقیت، عامل اصلی موفقیت در سیر تغییرات است. وقتی با مشکلات مواجه شده (مشکلات بزرگ یا کوچک، مورد انتظار یا غیر منتظره) باید برای حل آنها راه ‌های خلاقانه ولی در عین حال واقع گرایانه بیابید.

تعهد:

تصمیم قطعی خود برای مواجهه با یک تغییر را گرفته‌اید و در ضمن برای رسیدن به آن تغییر یک استراتژی کارآ اندیشیده‌اید لازم است که برای نیل به آن هدف حداکثر تلاش خود را به‌کار بندید و تمامی گزینه‌ های دیگر (از جمله شکست در برابر تغییر) را به فراموشی بسپارید. این تلاش متعهدانه سخت‌ترین گام در مسیرکنار آمدن با هر نوع تغییری است و بدون آن تغییر میسر نیست.

تثبیت:

در این مرحله باید موقعیتی را که پیش از تغییر داشته، فراموش کنید تا جا برای موقعیت و شرایط جدید باز شود. حتی در طول تغییر باید برخی از مشخصات هویتی و شخصیتی پیشین شما کنار گذاشته شود.

تغییر:

آخرین مرحله پیروز شدن درتغییر این است که ما خود را در آن تغییر غرق کنیم و با آن تغییرزندگی کرده، از اثرات مثبت آن لذت برده و با عواقب و چالش ‌های ناخواسته و نا مطلوب برخاسته از آن مبارزه کنیم.

این هفت مرحله‌ای که در این مقاله بررسی شد، نشان از آن دارد که چه اقداماتی را باید در اجرای موفقیت آمیز یک تغییر انجام دهید. این هفت گام همچنین شما را یاری کرده که بتوانید داستان تغییر خود را به‌طور مدون برای دیگران شرح داده و همچنین به شما امکان داده که حداکثر تجربه و میزان یادگیری را در سیر مراحل تغییر کسب کنید. اینکه کنار آمدن با تغییر چقدر طول می‌کشد کاملا به خود شخص مربوط می‌شود و مدت این زمان برای افراد مختلف می‌تواند بسیار متفاوت باشد.

مطالب مرتبط

معرفی استادیوم های شهر ازمیر

سفری به گذشته در جزیره کیش با گردش در روستای باغو

همه چیز درباره اجاره ماشین در ازمیر