بیل گیتس با رعایت چه نکاتی میلیاردر شد؟

بیل گینس

بیل گیتس هم برای تبدیل شدن به ثروتمندترین مرد جهان از کمک دیگران بهره‌مند شده است.

بیل گیتس از محبوبیت بالایی در میان مردم سراسر جهان برخوردار است. او بخشی از درآمد حاصل از کسب‌و‌کار خود را از طریق مؤسسه خیریه بیل و ملیندا گیتس صرف امور خیریه می‌کند. همین موضوع باعث شده است او به الگوی بسیاری از جوانان تبدیل شود. پدر بیل گیتس یک فرد پرانرژی و صادق بوده و در مورد شیوه تربیتی فرزندش در سخنرانی خود صحبت کرده است. در ادامه این مقاله الی گشت، بخش‌هایی از آن را می‌خوانید.

مطالب مرتبط:
چقدر جف بزوس، موسس آمازون را می شناسید؟
از ثروتمندترین افراد در سال ۲۰۱۶ بشنوید

۱- علاقه‌مندی به یک موضوع بسیار خوب است؛ اما نباید با تعهدات خانوادگی مداخله داشته باشد

والدین بیل گیتس از میزان علاقه‌مندی فرزندشان به کتاب خواندن هیجان‌زده بودند؛ اما به او اجازه نمی‌دانند سر میز شام کتاب بخواند.

نکته آموزنده: در کنار خانواده بودن یک موضوع بسیار بااهمیت در شکل‌گیری شخصیت بچه‌ها است و نباید دست‌کم گرفته شود. بچه‌ها به روش‌های مختلف سعی می‌کنند از جمع خانواده دوری کنند. دلیل منفی این کار استفاده از مواد مخدر یا ارتکاب جرایم کوچک است. اما دلایل مثبتی مانند بیش‌ازاندازه کتاب خواندن نیز می‌تواند باعث این اتفاق شود. سعی کنید اعضای خانواده را نزدیک به هم نگه‌دارید و در صورت لزوم یک سری مرز منطقی بین خودتان قرار دهید.

۲- برای اینکه تغییر مثبتی ایجاد کنید باید به دیگران کمک کنید

اگر شما هم قصد دارید دنیا را به محل بهتری برای زندگی تبدیل کنید؛ باید به دیگران در زمانی که به شما احتیاج دارند، کمک کنید. در گروه‌های خیریه عضو شوید و تا جایی که می‌توانید، کمک کنید. یا اینکه برای فعالیت‌های مدرسه‌ فرزندانتان داوطلب شوید و مسئولیت انجام یک سری از کارها را بر عهده بگیرید.

نکته آموزنده: بسیاری از مردم فکر می‌کنند برای اینکه تأثیرگذار باشند، باید فعالیت‌های بزرگی انجام دهند. اما این موضوع صحت ندارد. این طرز فکر را تغییر دهید و سعی کنید زمانی که دیگران به شما احتیاج دارند به آن‌ها کمک کنید. به‌عنوان مثال داوطلب شوید و زباله‌هایی را که لب ساحل ریخته شده‌اند، تمیز کنید؛ یا زمانی‌ که همسایه‌تان به علت وقوع سیل باید وسایلش را جابه‌جا کند، به او کمک کنید.
۳- کنجکاو باشید و به‌جای ترسیدن، از اشتباهات خود درس بگیرید

دبیرستانی که بیل گیتس در آن تحصیل می‌کرد، یک مودم برای استفاده معلم‌ها داشت. آن‌ها به‌جای اینکه استفاده صحیح از این وسیله را به دانش‌آموزان رشته ریاضی یاد دهند، آن را به حال خود رها کردند. همین موضوع باعث شد بیل در سن ۱۳ سالگی نتواند لحظه‌ای از کامپیوتر جدا شود.

نکته آموزنده: گاهی اوقات اشتباهات توسط شما یا دیگران رخ می‌دهند. به‌جای تأسف خوردن باید سعی کنید آن را به شانسی برای یاد گرفتن نکات جدید تبدیل کنید. یاد گرفتن هیچ موقع تمام نمی‌شود بنابراین فکر نکنید که به‌اندازه کافی در مورد مسائل مختلف آموزش دیده‌اید. همیشه در مورد چگونگی نحوه انجام شدن کارها کنجکاو باشید و دست از یاد گرفتن برندارید.

۴- یادگیری عملی به‌ اندازه یادگرفتن در کلاس درس یا حتی بیشتر از آن اهمیت دارد

زمانی که بیل گیتس در دبیرستان مشغول تحصیل بود، برای مدتی از کلاس‌های درس فاصله گرفت تا در یک نیروگاه برق برنامه‌نویسی کند. والدین و مدیر مدرسه بیل معتقد بودند که تجربه کار عملی برای بیل بسیار مفید است.

نکته آموزنده: هرگز فراموش نکنید که یادگیری به‌طور عملی به‌اندازه یادگیری تئوری مهم و تأثیرگذار است.
۵- کارهایی را انجام دهید که فکر می‌کنید در آن‌ها موفق نمی‌شوید

بیل گیتس هیچ علاقه‌ای به ورزش کردن نداشت؛ اما والدینش او را تشویق کردند در فعالیت‌های ورزشی مختلفی مانند شنا و فوتبال شرکت کند. او گفته است در مورد رهبری و اهمیت انجام دادن کارهایی که به آن‌ها علاقه ندارد، چیزهای زیادی یاد گرفته است و در حال حاضر از انجام فعالیت‌های ورزشی بسیار لذت می‌برد.

نکته آموزنده: احتمالا شما هم فکر می‌کنید که در انجام دادن یک سری کارها با شکست مواجه خواهید شد؛ اما امتحان کردن آن‌ها بسیار مهم است. انجام این کار دو حالت برای شما خواهد داشت. حالت اول این است که به طرز شگفت‌انگیزی از عهده انجام آن برخواهید آمد و این کار تبدیل به سرگرمی جدید شما خواهد شد. حالت دوم شکست خوردن است که نباید باعث ناامیدی شما شود. زیرا تواضع و همدلی کردن را به شما خواهد آموخت.

۶- افرادی که سرمایه‌ی زیاد دارند باید به بیشتر به دیگران کمک کنند

مادر بیل گیتس این باور را به تمام اعضای خانواده خود القا کرد.

نکته آموزنده: هرچقدر برای موفقیت‌های خودتان تلاش کرده باشید، باید بدانید که در صورت عوض شدن شرایط هرگز نمی‌توانستید به نقطه‌ای که امروز در آن قرار دارید، برسید. شما شانس پیروزی و موفقیت داشته‌اید و حالا واجب است که برای بهتر کردن دنیا تلاش کنید.

با توجه کردن به موارد پراهمیت در زندگی و کمک کردن به دیگران، می‌توانیم هم در زندگی و هم در کسب‌و‌کار خودمان به موفقیت برسیم. روحیه کارآفرینی در سنین پایین شکل می‌گیرد و معمولا با تربیت درست شروع می‌شود. شاید نتوانید فرزندان خود را تبدیل به ثروتمندترین افراد جهان کنید؛ اما با فداکاری و نصیحت‌های عاقلانه می‌توانید آن‌ها را تبدیل به کارآفرینان موفق کنید.

مطالب مرتبط

همه چیز درباره رومینگ رایتل

دره رنگین کمان | جاذبه ای خیره کننده در دل جزیره هرمز

راهنمای فعال سازی و غیرفعال سازی رومینگ آپتل