با غیبت مدام کارمندان چه کنیم؟
طبق تحقیقات انجام شده، غیبت کارکنان می تواند به میزان ۹ درصد پرداختی های شما به کارکنان هزینه داشته باشد. البته ضرر این غیبت ها برای کسب و کار شما به هر دلیلی، فقط مالی نیست. کارشناسان منابع انسانی براین اعتقادند، شرکت هایی که کارمندانی دارند که خود را وقف کار کرده و همیشه به موقع سر کار حاضر می شوند، مزیت رقابتی متمایزی دارند. مدیریت غیبت کارکنان یک فاکتور مهم در موفقیت شرکت به شمار می آید؛ به خصوص برای کارآفرینانی که دارایی های شخصی، قلب و روح خود را در کسب و کارشان سرمایه گذاری می کنند. با الی گشت همراه باشید تا بیشتر از این موضوع بدانیم.
مطالب مرتبط: عوامل مهم در مدیریت فردی مدیریت زمان و افزایش کارایی
موسسه CIPDL در پژوهشی که اخیرا انجام داده است، هزینه سالانه غیبت های مکرر کارکنان را در سازمان های بریتانیایی بیشتر از ۲۹ میلیارد یورو برآورد کرده است. کاتیا هلسال، مشاور توانبخشی حرفه ای، درمورد نحوه مدیریت این مشکل پر هزینه توصیه هایی دارد. بهعنوان یک مشاور با بیش از ۱۰ سال تجربه، اغلب با سوالات مدیران منابع انسانی و مدیران اجرایی درخصوص نحوه مدیریت غیبت های کارکنان برخورد می کنم. به نظرم یکی از مرسوم ترین مشکلات سازمان ها تداوم و تکرار این امر در بین کارکنان است.
افرادی که مسوول رسیدگی به غیبت های کارکنان هستند با من درخصوص این چالش شایع سخن می گویند. آن ها به شدن به دنبال راه حلی برای این مشکل هستند و ازسو دیگر نمی خواهند کارکنانی را که به دلیل بیماری غیبت کرده اند تحت فشار قرار دهند. این رویکرد به افزایش چشم گیر مدتزمان غیبت کارکنان در دوره بیماری و نیز تکرار چنین غیبت هایی می انجامد. از طرف دیگر این گروه از مدیران درخصوص دلایل غیبت کارکنان دچار تردید هستند و احتمالا علاقه بسیاری به بازگشت کارکنان به روند کار دارند. درنتیجه کارمندی که غیبت کرده است احساس می کند مورد توجه مدیرش نیست و به همین دلیل ساعات عدم حضور خود را در محل کار با عنوان مرخصی استعلاجی افزایش می دهد. حتی احساس می کند برای بازگشت بهکار زیر فشار فراوان است، درحالیکه واقعا توانایی حضور در محل کار را ندارد.
اگر دغدغه ای درخصوص مدت زمان و غیبت های مکرر شغلی فرد وجود دارد، احتمالا بتوان با استفاده از روش های درمانی به حل آن اقدام کرد. در واقع مدیران می توانند در تعامل با پزشکان با چنین مشکلی رو به رو شوند یا حتی امکان انجام معاینه های پزشکی کامل را برای کارکنان خود فراهم کنند.
غیبت در محدوده زمانی معین
اگر غیبت های ناشی از بیماری به دفعات اتفاق می افتد، به دنبال الگوی خاص و شناسایی مسائل و دلایل مرتبط با آن باشید.
– درصورت لزوم برای مصرف سیگار و سایر مواد مضر در سازمان تان محدودیت قائل شوید.
– امکان وجود دلایلی مبنی بر نیاز مستمر کارمند به غیبت های مکرر و دوره ای را بررسی کنید.
– به صورت مستقیم به گفت وگو با پرسنل خود اقدام کنید.
– اگر دغدغه هایی درخصوص سلامت کارکنان و غیبت های مکرر آنان دارید، از مشاوره پزشکی استفاده کنید.
استفاده از مصاحبه های بازگشت به کار
چنین مصاحبه هایی میتوانند در فرآیند مدیریت غیبت کارکنان به مدیران منابع انسانی کمک کند و باید پرسش نامههایی در این خصوص و با توجه به مسائل پزشکی تهیه شود. برخی موضوعات مهم که باید در این نوع مصاحبه ها مورد توجه قرار گیرند، عبارت است از:
– اطلاع از مصرف هرگونه دارویی که عوارض جانبی آن بر کیفیت فعالیت شغلی فرد اثرگذار است.
– اطلاع از اینکه که آیا پزشک معالج فرد با بازگشت وی بهکار موافق بوده و در این صورت چه توصیه هایی در این خصوص کرده است؟
– سوال از کارمند درخصوص نیاز به هر گونه کمک از سوی مجموعه
– اطلاع از مشکلات کاری ازجمله مسائل ارتباطی کارمند در محل کار، احساس نارضایتی و شکایات احتمالی وی.
مکانیزمهای پشتیبانی
بررسی انتخاب بهترین مکانیزم های پشتیبانی شامل موارد زیر است:
– توجه به اینکه چه نوع سازگاری های محیطی با توجه به محدودیت های فرد، مورد نیاز سازمان است.
– ارائه برنامه بازگشت مرحله به مرحله بهکار که براساس توانایی ها و محدودیت های فرد طراحی شده است.
– بررسی امکان اصلاح وظایف فرد در زمان بازگشت به کار.
– شناسایی نقش جایگزین مناسب برای فرد مورد نظر.
– تنظیم بررسی های منظم، رسیدگی به فرآیند پیشرفت، پشتیبانی و سایر مشکلات.
انجام بحث های صادقانه کارکنان را در بیان دغدغه های خود و درخواست کمک از سازمان یاری می رساند. از دیدگاه کارفرمایان چنین بحث هایی روش مناسبی برای مدیریت موثر و نظارت بر عملکرد کارکنان از جنبه میزان غیبت های شغلی حاصل از بیماری محسوب می شود. این روش علاوهبر این فرآیند، مدیریت غیبت های مکرر کارکنان را نظام مند، شفاف و عادلانه میکند.