سازمان جهانی WIPO; نظامی برای ثبت اختراعات

ویپو

سازمان جهانی مالکیت معنوی WIPO ، یکی از نظامهای اطلاعات علوم و تکنولوژی است که در گسترش دستیابی به اطلاعات تکنولوژی (اطلاعات تکنولوژی موجود در پروانه های نوآوری -پتنتها) و آموزشهای لازم در مورد شیوه های بازیابی و اشاعه اطلاعات تکنولوژیکی به کشورهای در حال توسعه کمک می کند. در ادامه با الی گشت همراه باشید.

مطالب مرتبط:
انواع برنامه ریزی و نقش آن در رسیدن به اهداف سازمان
چگونگی فرآیندهای سازمانی و انواع آن

برنامه ویپو برای اشاعه اطلاعات اختراعات ثبت شده از سال ۱۹۷۵ آغاز گردید . هدف اصلی این برنامه ارائه خدمات اطلاعاتی رایگان در زمینه اختراعات ثبت شده جهانی به موسسات و سازمانهای استفاده کننده در کشورهای در حال توسعه است که بر اساس موافقتنامه منعقده  بین دفتر امور بین المللی ویپو و دفاتر ثبت مالکیتهای صنعتی در کشورهای صنعتی صورت گرفته است (۱۹۸۸) .

ویپو علاوه بر تهیه گزارش های تحقیق ، جستجوی کامپیوتری در انواع پایگاه های اطلاعاتی و تهیه نسخه های اختصاصی از اسناد پتنتها ، بر اساس درخواست متقاضیان  ، در باره اینکه آیا اختراع مورد تقاضای آنها هم حفاظت شده است یا خیر ، اطلاعات لازم را ارائه می دهد .

مرکز اسناد بین المللی اختراعات ثبت شده ( INPADOC ) که در سال ۱۹۷۲تاسیس شده خدمات ارجاعی لازم را در مورد اطلاعات اختراعات ثبت شده ارائه می دهد . این مرکز دارای یک مخزن عظیم از اسناد و مدارک اختراعات است و با ایجاد پایگاه اطلاعات کامپیوتری ، اطلاعات کتاب شناختی کلیه این اسناد و مدارک را که شامل عنوان اختراع ، نام مخترع ، موضوع و رده بندی ، تاریخ ثبت و … قابل بازیابی نموده است . بدیهی است که این اطلاعات با همکاری و مشارکت دفاتر یا اداره های ثبت اختراعات کشورهای عضو گرداوری شده است بطوری که در حال حاضر اطلاعات کتاب شناختی اختراعات ثبت شده در بیش از ۵۰ کشور جهان در این مرکز ذخیره شده است .

مرکز بین الکللی اسناد اختراعات ، بیشتر به سازمانهای دولتی کشور های عضو ، خدمات اطلاعاتی ارائه می دهد البته اشخاص ، محققین غیر وابسته به سازمانهای دولتی هم می توانند از طریق معری دفاتر ثبت اختراعات کشورشان از این خدمات اطلاعاتی استفاده کنند . این مرکز آمار گیری پاسخ گویی به هر نوع پرسش در مورد اختراعات ثبت شده (از جمله تعیین اینکه یک اختراع در چه کشورهایی ثبت شده و یا اینکه چه اختراعاتی مشابه هستند) را دارد .

علاوه بر این سازمان جهانی مالکیت معنوی همواره آمادگی خود را برای برگزاری دوره های آموزش استفاده از اطلاعات تکنولوژی (اختراعات ثبت شده) اعلام نموده و هرساله تعدادی از این دوره ها را در سطوح ملی و بیت المللی برگزار می کند . این سازمان همچنین کشورهای عضو را در جهت سازماندهی اطلاعات اختراعات و ایجاد پایگاه های اطلاعاتی از طریق ارائه کمک های کارشناسی و تجهیزاتی ، یاری میکند .

مطالب مرتبط

معرفی استادیوم های شهر ازمیر

سفری به گذشته در جزیره کیش با گردش در روستای باغو

همه چیز درباره اجاره ماشین در ازمیر