از ثروتمندترین افراد در سال ۲۰۱۶ بشنوید

ثروتمندترین در دنیا

از ثروتمندان خود ساخته چقدر می دانید؟

بر اساس آخرین برآوردهای انجام‌شده توسط وب‌سایت Wealth-X، بخش اعظم اقتصاد جهانی با ارزش ۱/۴۶ تریلیون دلار که از تولید ناخالص داخلی سالانه‌ی کشورهای اسپانیا، استرالیا یا مکزیک بیشتر است، توسط ۵۰ نفر کنترل می‌شود. موسسه Wealth-X که فعالیت اصلی آن بررسی و موشکافی در مورد ۱۱۰ هزار فرد فوق ثروتمند در سراسر دنیا است، با استفاده از یک الگوی ارزیابی اختصاصی، پرونده‌ی مالی این اشخاص را بررسی قرار داده و با در نظر گرفتن عوامل جانبی مثل نرخ برابری ارز، ضرایب مالیاتی، میزان سپرده‌گذاری، نوع سرمایه‌گذاری و … مقدار حقیقی ثروت آن‌ها را محاسبه می‌کند. در ادامه با الی گشت همراه باشید تا با یکی از آنها آشنا شوید.

مطالب مرتبط:
آمانسیو اورتگا: سومین ثروتمند جهان
جک ما، ثروتمند ترین و موفق ترین مرد چین

بر اساس نتایج آخرین رده‌بندی این موسسه، ۲۹ نفر از ۵۰ میلیاردر بزرگ دنیا در سال ۲۰۱۶، اهل ایالات‌متحده هستند و حدود ۲۵ درصد آن‌ها ثروت خود را در بازار فناوری کسب کرده‌اند. شرط حضور در این فهرست پنجاه‌نفره، داشتن حداقل ۱۴/۳ میلیارد دلار است و جالب اینجاست که بیشتر این افراد، میلیاردر به دنیا نیامده‌اند و ثروت آن‌ها موروثی نیست. یک‌سوم از حاضران در این فهرست، میلیاردرهای کاملا خودساخته‌ای هستند که ثروت خود را از طریق راه‌اندازی کسب‌وکارهای عظیمی مثل آمازون، برکشایر هاتاوی، گوگل، نایکی، اوراکل و … به دست آورده‌اند.

ارزش خالص دارایی: ۱۶/۴ میلیارد دلار

سن: ۶۰ سال

تابعیت: هندوستان

نوع فعالیت: صنایع داروسازی

منبع ثروت: شرکت سان فارما (خودساخته)

دیلیپ شانگوی در سال ۱۹۸۲ پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه کلکته، به همکاری با پدرش در خریدوفروش عمده‌ی داروهای ژنریک پرداخت. در همین دوره با توجه به نایاب بودن لیتوسان (دارویی برای درمان اختلالات جنون ادواری) در شرق هندوستان، او فرصت را برای تولید این دارو در داخل کشور مناسب دید. شانگوی با استفاده از همین فرصت کوچک و ۱۰۰۰ دلاری که از پدرش قرض گرفته بود، شرکت صنایع دارویی سان فارما را تأسیس کرد.

سان فارما که در اولین سال فعالیتش به فروش بیش از ۱۰۰ هزار دلار دست پیدا کرده بود، در سال ۱۹۹۴ به یک شرکت عمومی تبدیل شد و بازار بورس بمبئی، خریدوفروش سهام آن را آغاز کرد. بعدازاین اتفاق، سان فرما به‌سرعت توسعه پیدا کرد و با خرید لابراتوار داروسازی کاراکو در میشیگان در سال ۱۹۹۷، وارد بازار جهانی داروهای ژنریک شد. شانگوی در سال ۲۰۱۲ از سمت ریاست هیئت‌مدیره سان فارما کناره‌گیری کرد و اکنون به‌عنوان مدیرعامل شرکت فعالیت می‌کند. در حال حاضر سان فارما ۴/۵ میلیارد دلار فروش سالانه دارد.

شانگوی اوایل سال ۲۰۱۵ و بعد از اوج گرفتن قیمت سهام سان فارما، در مدت کوتاهی عنوان ثروتمندترین مرد هندوستان را به خود اختصاصی داد. البته او بدون توجه به کاهش یا افزایش ثروتش، به‌عنوان مؤسس و رئیس هیئت‌مدیره‌ی بنیاد خیریه‌ی شانتیلال شانگوی (Shantilal Shanghvi) بارها مبالغ هنگفتی برای برنامه‌های خیریه‌ی آموزشی، بهداشت عمومی و افزایش رفاه جامعه اهدا کرده است.

مطالب مرتبط

معرفی استادیوم های شهر ازمیر

سفری به گذشته در جزیره کیش با گردش در روستای باغو

همه چیز درباره اجاره ماشین در ازمیر