دشت برم یکی از بزرگترین و زیباترین دشت های ایران و یکی از مناطق طبیعی و دیدنی استان فارس است که در نزدیکی شهرستان کازرون قرار دارد. این دشت با وسعت زیاد و طبیعتی فوقالعاده، به ویژه در فصل بهار به دلیل رویش انواع گلها و گیاهان دارویی و طبیعی، تبدیل به مکانی دیدنی و بکر برای گردشگران و علاقهمندان به طبیعت شده است. دشت برم با جنگلهای بلوط، تنوع گیاهی و جانوری خاص و متفاوت و طبیعت سرسبزش، به مانند بهشتی برای طبیعت گردان و عکاسان هم محسوب میشود. ما هم امروز در میان این منطقه خاص گشت و گذاری متفاوت داریم تا آرامش عمیق این منطقه را به شما هدیه دهیم.
دشت برم و موقعیت جغرافیایی آن
دشت برم در شمال شرق کازرون و در حدود ۲۰ کیلومتری از این شهرستان قرار گرفته است. این دشت به دلیل نزدیکی به منطقه حفاظت شده ارژن و پریشان و همچنین جنگلهای بلوط زاگرس جنوبی، از تنوع زیستی بالا و چشماندازهای زیبایی برخوردار است. با توجه به ارتفاع نسبی دشت برم و موقعیت جغرافیایی که در دامنههای زاگرس دارد، آب و هوای آن کاملاً معتدلی بوده و به همین دلیل یکی از بهترین مناطق استان فارس برای گردشگری طبیعی به شمار میرود.
پوشش گیاهی و جنگل های بلوط
دشت برم به دلیل داشتن جنگلهای بلوط که از مهمترین گونههای گیاهی این منطقه هستند، بسیار معروف است. این جنگلها بخشی از رویشگاههای بلوط زاگرس جنوبی را تشکیل میدهند و به همین دلیل، دشت برم را با عنوان بزرگترین جنگل بلوط ایران هم میشناسند. در کنار درختان بلوط، گونههای گیاهی دیگری همچون بادام کوهی، ارژن، کیالک و گَوَن هم در این منطقه به چشم میخورند.
در فصل بهار، دشت برم با پوشش سبز و رنگارنگ خود که شامل گلهای وحشی زیبا هم میشود، چهرهای بسیار زیبا، متفاوت و دل انگیز به خود میگیرد و به یکی از محبوبترین مقاصد برای عکاسی طبیعت و کوهنوردی در میان علاقهمندان به این فعالیتها در دل طبیعت تبدیل میشود.
تنوع جانوری در دشت برم
همانطور که در قسمت قبل از به این موضوع اشاره کردیم، این منطقه به دلیل قرار گرفتن در کنار منطقه حفاظت شده ارژن و پریشان، دارای گونههای جانوری متنوعی هم است. از جمله جانورانی که میتوان در دشت برم مشاهده کرد گراز، روباه، گرگ، شغال، خرگوش و انواع پرندگان مانند عقاب و شاهین هستند. حضور این گونههای جانوری به ویژه پرندگان شکاری، جذابیت خاصی به این دشت بخشیده و علاقهمندان به تماشای پرندگان را از هر مبدائی به این منطقه جذب میکند.
بهترین زمان بازدید از دشت برم
بهترین زمان برای بازدید از دشت برم قطعاً فصل بهار است؛ زیرا در این فصل، طبیعت دشت با رویش گلها و سبزیهای تازه و جاری شدن چشمهها و رودخانهها، در زیباترین و شادابترین حالت خود قرار دارد. ضمن اینکه فروردین ماه و اردیبهشت ماه، اوقات بسیار مناسبی برای سفر به دشت برم هستند، زیرا این منطقه در این اوقات از سال هوای معتدل و مطلوبی دارد و طبیعت رنگارنگ و دل انگیز آن چشمهای شما را به خود خیره میکند. خصوصاً اینکه اگر به دنبال کسب آرامش هستید، بهار این دشت را از دست ندهید.
ناگفته نماند که این زیبایی دل انگیز در فصل بهار منجر به ایجاد شکوهی توصیف ناپذیر در فصل پاییز میشود. به عبارتی پاییز هم به دلیل برگ ریزان جنگلهای بلوط و تغییر رنگ طبیعت به رنگهای زرد و نارنجی، جلوه خاصی به دشت میدهد، اما دمای هوا در این فصل کمی خنکتر است.
ضمن اینکه در فصل تابستان هم دشت برم جاذبههای خود را دارد. اما چون در فصل تابستان دمای این منطقه به دلیل آفتاب شدید و خشکی هوا بالا میرود و ممکن است برای گردشگران کمی گرم باشد، به همین دلیل در این فصل شما با حجم کمتری از گردشگران در دشت برم زیبا روبرو هستید.
جاذبه های گردشگری و فعالیت های تفریحی در دشت برم
گفتیم که دشت برم یکی از بهترین مقاصد برای انجام فعالیتهای طبیعت گردی و گردشگری طبیعی هم محسوب میشود. برخی از فعالیتهایی که میتوانید در این دشت زیبا انجام دهید، شامل موارد زیر هستند.
- کوهنوردی و پیاده روی: به دلیل وجود تپهها و جنگلهای بلوط، دشت برم مکانی مناسب برای کوهنوردی و پیاده روی در دل طبیعت بکر است.
- عکاسی در طبیعت: مناظر بکر و دل انگیز این دشت در فصلهای مختلف، به ویژه در فصل بهار و پاییز، سوژههای عالی برای عکاسی طبیعت و حیات وحش فراهم میکنند.
- برپایی پیک نیک و کمپینگ: دشت برم فضایی مناسب برای برپایی پیک نیک و کمپینگ است و بسیاری از خانوادهها و طبیعت گردان در ایام تعطیل به این منطقه میآیند تا از طبیعت و آرامش این دشت بهرهمند شوند. امکان اقامت و برپایی کمپ هم در این مکان وجود دارد؛ اما حتماً پیش از سفر با هدف برپایی کمپ به این منطقه، از وضعیت آب و هوایی دشت برم اطلاع پیدا کنید.
- تماشای پرندگان: برای علاقهمندان به تماشای پرندگان هم دشت برم با تنوع پرندگان خود به ویژه پرندگان شکاری، گزینهای بسیار خوب به حساب میآید.
امکانات و شرایط اقامت در دشت برم
دشت برم به دلیل بکر بودن و قرار گرفتن در دل طبیعت، امکانات اقامتی یا زیرساختهای گردشگری گستردهای ندارد. اگرچه برخی از افراد در نزدیکی این دشت کمپ برپا میکنند و شب را در طبیعت میگذرانند، اما برای اقامت طولانی مدت، بهتر است به شهر کازرون بروید و در هتلها یا مهمان پذیرهای این شهر اقامت داشته باشید.
همچنین برای سفر به دشت برم بهتر است وسایل و لوازم ضروری مانند آب و خوراکی کافی، لباس مناسب و چادر هم به همراه داشته باشید. باید بدانید که امکانات رفاهی در این منطقه محدود است و بر همین اساس بهتر است که شما برای اقامت در طبیعت آماده باشید.
نکاتی برای حفظ محیط زیست دشت برم
نکته مهمی که باید به آن اشاره کنیم این است که دشت برم و جنگلهای بلوط آن جزو میراث طبیعی ایران محسوب میشوند و نیازمند حفاظت و مراقبت هستند. به همین دلیل، بهتر است در هنگام بازدید از این دشت به نکات زیر توجه کنید.
- جدا از آتش زدن در جنگل خودداری کنید. به دلیل خشکی و حساسیت جنگلهای بلوط، از روشن کردن آتش در مناطق جنگلی اجتناب کنید تا باعث بروز آسیب به منطقه و گونههای طبیعی گیاهی جانوری آن نشوید.
- فراموش نکنید که زبالهها را جمع آوری کنید. حتماً زبالههای خود را پس از بازدید جمع آوری کرده و محیط را تمیز نگه دارید. سعی کنید که هیچ ردپا و اثری از شما در این منطقه برجای نماند.
- حفاظت از گیاهان و درختان را به هیچ عنوان فراموش نکرده و از شکستن شاخههای درختان و یا آسیب زدن به گیاهان خودداری کنید.
- به هیچ عنوان به محل زندگی جانوران و حیوانات نزدیک نشده و آسیبی به آنها وارد نکنید.
- به حیوانات و پرندگان غذا ندهید و به محل زندگی و استراحت آنها نزدیک نشوید.
- فراموش نکنید که بعد از حرکت دادن چوبها و سنگها در دل طبیعت، حتماً مجدد آنها را در سر جای خود قرار دهید.
دشت برم و بهترین گوشه از جهان برای کسب آرامش
دشت برم در استان فارس با مناظر طبیعی بکر و فوقالعاده، جنگلهای بلوط و هوای پاک و دلپذیر، یکی از بهترین مقاصد گردشگری طبیعی در استان فارس است که برای علاقهمندان به طبیعت و کوهنوردی به شدت توصیه میشود. این دشت بی نظیر با زیباییهای طبیعی و تنوع گیاهی و جانوری خود، بهشتی برای عاشقان طبیعت و عکاسان هم محسوب میشود که تجربهای بهیادماندنی را برای بازدیدکنندگان به ارمغان خواهد آورد.
مطالب مرتبط : سپید دشت، شهری اروپایی در دل خرم آباد روستا و دشت پروانه ها در استان زنجان آبشار شاهان دشت: گذرگاهی از رؤیا به واقعیت