۲۰۱۷ دومین سال گرم جهان
همانطور که می دانید کره زمین هر سال در حال گرم تر شدن است، که این موضوع خطرات زیست محیطی فراوانی در پی خواهد داشت. سازمان فضایی آمریکا (ناسا) از سال ۱۸۸۰ در حال ثبت دمای کره زمین می باشد. از این رو طبق گزارشاتی که آن ها بدست آورده اند، سال ۲۰۱۷ دومین سال گرم جهان بوده است. در حالی که داده های اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا (NOAA) طبق گزارشی سال ۲۰۱۷ را سومین سال گرم جهان معرفی کرده است. این اخبار ضد و نقیض الی گشت را به سمت بررسی اطلاعات بیشتر در این زمینه نمود با ما همراه باشید تا در این باره بیشتر بدانید.
مطالب مرتبط: برگزاری جشنواره ی ملی زمستانی سرعین تا پایان نوروز ۹۷ افتتاح مسیر گردشگری با دوچرخه در تهران؛ ۲۹ دی ماه
همان طور که گفتیم سال ۲۰۱۷، طبق گزارشاتی که سازمان ناسا بیان کرد دومین سال گرم جهان بوده در حالی داده های اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا این موضوع را رد می کند و می گویند ۲۰۱۷ سومین سال گرم جهان بوده است. علت این اختلاف اندک در رتبه بندی، استفاده از روش های متفاوت توسط این دو سازمان برای تجزیه و تحلیل دمای هوای بوده است اما در طولانی مدت رکوردهای این دو سازمان به اندازه زیادی با هم توافق داشت.
در تمامی نتیجه هایی که از این دو سازمان به دست رسیده است، گرم ترین پنج سال ثبت شده ی جهان، از سال ۲۰۱۰ به بعد بوده است. طبق تجزیه و تحلیل های صورت گرفته در سازمان فضایی آمریکا (ناسا)، سال ۲۰۱۷ از لحاظ دمای سطح زمین دومین سال گرم جهان از سال ۱۸۸۰ به شمار می رود. طبق نظریاتی که دانشمندان موسسه مطالعات فضایی گوردار (GISS) در نیویورک ارائه داده اند، با ادامه روند گرمایش طولانی مدت کره زمین، متوسط دمای هوای جهان در سال ۲۰۱۷، ۱.۶۲ درجه فارنهایت (۰.۹۰ درجه سانتیگراد) گرمتر از میانگین سال های ۱۹۵۱ تا ۱۹۸۰ بود. آنها با مطالعاتی که انجام دادند، دمای سطح زمین و دریا در ماه های اولیه سال ۲۰۱۷ به طوری معنی داری بالاتر از متوسط دمای هوا در قرن ۲۰ اندازه گیری شده است. این روند گرمایشی کاملا مشخص بوده است، که در سال ۲۰۱۷ ادامه خواهد داشت.
سازمان هواشناسی سازمان ملل، پیش بینی کرد که سال ۲۰۱۷ یکی از سه سال گرم ثبت شده خواهد بود، که پیش بینی آنها هم درست از آب درآمد. در طی قرن های گذشته میانگین دمای سطح زمین ۲ درجه فارنهایت ( اندکی بیش از یک درجه سانتی گراد) افزایش یافته است؛ این تغییرات ناشی از افزایش تولید دی اکسید کربن و دیگر دلیل آن انتشار گازهای گلخانه ای در جو زمین بوده که این مخاطره ی زیست محیطی خطرناک را پدید آورده است. سال گذشته سومین سال متوالی بود، که دمای جهانی کره زمین بیش از ۱.۸ درجه فارنهایت (۱ درجه سانتیگراد) بالاتر از سطح دمای هوای کره زمین در اواخر قرن نوزدهم بود.
آثار مخرب گرم شدن کره زمین
- افزایش خشکسالی
با افزایش دما در برخی از بخش های کره زمین یخ ها ذوب و باعث سیل می شوند اما در برخی نقاط دیگر که خشکسالی وجود دارد، مردم برای اینکه بخواهند از منابع خود محافظت کنند مجبور به جنگ ها داخلی زیادی می شوند.
- ضررهای اقتصادی
تاثیرات گرم شدن کره زمین تنها بر روی طبیعت نیست، بلکه یکی دیگر از تاثیراتی که دارد بر روی اقتصاد جوامع بین الملل است؛ زیرا با بروز گرمای بیش از احتمال طوفان های مخرب، سیل و یا خشکسالی در کشورها باعث خرابی های گسترده ای می شوند، که این خود از لحاظ اقتصادی بسیار مخرب است.
- از بین رفتن یخ های قطبی
یکی از نگران کننده ترین اثرات گرم شدن کره زمین، از بین رفتن یخچال های موجود در قطب شمال و جنوب است. آب شدن این حجم زیاد از یخ و برف باعث بالا آمدن سطح آب در اقیانوس ها شده و بسیاری از مناطق ساحلی در جهان به زیر آب خواهد رفت. دیگر اثر مخربی که آب شدن یخ های قطبی دارد بر روی حیوانات است، به طور مثال: خرس قطبی تنها بر یخ می تواند شکار داشته باشد اما این روز زندگی این جانداران هم با گرم شدن کره زمین به خطر افتاده است.