کشف اسکلت باستانی در البرز
تنها در طی چند ساعت گذشته، در طی عملیات حفاری اسکلت فردی کشف شده است که در همان بررسی های اولیه مشخص شد که قدمتش به دوران خام خواری و قبل از کشف آتش باز می گردد و به کشف اسکلت باستانی در البرز معروف شده است! بر اساس جزئیات اعلام شده در خبرگزاری ها در نشست خبری رئیس پلیس آگاهی البرز، این اسکلت توسط فردی در جاده ی قزل حصار کشف شده است. برای اطلاع از جزئیات خبر کشف اسکلت باستانی در البرز در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید.
مطالب مرتبط: بازگشت ۱۱ هزار شی تاریخی به ایران پس از ۸۰ سال شناخت جزایر ایران با صدور شناسنامه برای آنها ذهنیت چینی ها و گردشگران چینی در ایران با یکدیگر متفاوت است!
در طی نشست خبری که امروز (۲۵ دی ماه ۱۳۹۷) با رئیس پلیس آگاهی البرز آقای سرهنگ محمد نادربیگی برگزار شد، ایشان خبر از کشف اسکلتی که قدمت آن به دوران خام خواری و قبل از اختراع و کشف آتش باز می گردد را به رسانه ها اعلام نمودند. به گزارش اکثر خبرگزاری های معتبر، سرهنگ محمد نادر بیگی در نشست خبری امروز با اشاره به کشف اسکلتی مربوط به دوران خام خواری در منطقه ی کرج در این زمینه اظهار نمود که این اسکلت را فردی که در جاده ی قزل حصار مشغول حفر چاه بوده پیدا کرده است.
وی در ادامه ی این مطلب افزود که: قدمت این اسکلت که در عمق ۳ متری پیدا شده است، به دوران خام خواری مربوط می شود ولی هنوز جنسیت این کشف اسکلت باستانی در البرز تعیین نشده است اما به هر حال تخمین زده می شود که متعلق به یک مرد باش و متعلق به دوره ی خام خواری باشد. آقای سرهنگ محمد نادربیگی با اشاره با چگونگی پیدا کردن و کشف به قدمت این اسکلت اضافه نمود که: قدمت این اسکلت بر اساس گزارش های پزشکی قانونی و با توجه به بررسی مواردی از جمله حفره های چشمی، چال گوش، برجستگی های زائد پس سر و یا دندان های این اسکلت تخمین زده شده است. البته رئیس پلیس آگاهی کرج به اخبارهای دیگری نیز اشاره داشتند که ما از بین آنان این خبر را برای شما، آوردیم.
نگاهی به دوره های تاریخی البرز
با توجه به کشف اسکلت باستانی در البرز بد نیست تا نگاهی به پیشینه ی تاریخی این استان بیاندازیم. با توجه به مطالعات تاریخی و نگاهی به آثار باقی مانده در عهد باستان و دوران حکومت هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان در منطقه کرج گواه بر این است که این ناحیه در روزگاران گذشته از تمدن پیشرفته ای برخوردار بوده است.
کرج مدتی جزئی از مازندران و زمانی بخشی از ری بوده است و گاهی از روستاهای طالقان یا شهرستانک نیز محسوب میشده است. تا پیش از حمله ی مغول ها رفت و آمد کاروان ها بیشتر از راهی بوده است که از طریق سگز آباد و شهریار به ری می رفته است. پس از این دوره راه قزوین به کرج و ری اهمیت بیشتری یافت ولی اهمیت کرج در دوره ی حکومت صفویه به دلیل قرار گرفتن بر سر راه تهران به قزوین و به تبریز بیشتر شده و کاروانسراها، پل ها و قلعه های ایجاد شده در حاشیه ی این جاده به آن هویت بخشیده است.
در آغاز سده ی ۷ هجری قمری یاقوت حموی نیز کرج را تابع ری دانسته است. حال که به بهانه ی خبر کشف اسکلت باستانی در البرز تاریخ این منطقه را مورد بررسی قرار داده ایم، باید بگوییم که حمدالله مستوفی در سده ی ۸ هجری قمری در کتاب مشهور خود به نام نزهه القلوب، کن و کرج را از ولایات تابع طالقان بر شمرده و در ذکر رودخانه های عراق عجم از کوهرود نام می برد که ویژگی های آن به طور دقیق قابل تطبیق بر روی رودخانه ی کرج است.
در سده های میانه ی اسلام و پس از آن به ویژه در عهد آخرین پادشاهان صفوی که تهران مقر حکومتی دربار می شود، مسیر تهران به کرج و به سمت قزوین مورد توجه قرار می گیرد و به احتمال فراوان کاروانسرای صفوی کرج قابل انتساب به همین دورهاست. استان البرز و کرج در دوره ی قاجار به ویژه در دوره ی فتحعلی شاه و ناصرالدین شاه کرج به علت هم جواری با پایتخت و قرار گرفتن بر سر راه ارتباطی سلطانیه و تبریز مورد توجه سلیمان میرزا قرار گرفت و کاخ سلیمانیه را در آنجا ساخت.
در همین دوران سپاهی های زیادی از منطقه عبور کرده و یادداشت هایی از خود بر جا گذاشته اند. در این دوره کرج به عنوان قسمتی از راه اصلی تهران به قزوین شناخته می شد. در بیشتر سفرنامه های ایرانی و غربی به گستردگی از این مکان یاد نشده است. در سال ۱۳۱۲ هجری خورشیدی با احداث جاده ی آسفالت تهران به کرج به سواحل دریا خزر یا چالوس و همچنین احداث جاده ها غرب کشور یعنی از قزوین به همدان به زنجان و به تبریز، کرج به گلوگاه مهم ارتباطی تبدیل گردید. در دوره ی پهلوی احداث کارخانه ها و تأسیسات صنعتی فراوان حد فاصل تهران به کر جو به قزوین و اطراف آن باعث شکوفائی و گسترش روزافزون شهر گردید.
با توجه به خبر کشف اسکلت باستانی در البرز پس از پیروزی انقلاب اسلامی، بر سرعت گسترش این کلان شهر هر روز بیشتر شد تا امروزه که چهره یک شهر به نام و مشهور با کلیه ی پیشرفت ها صنعتی، آموزشی، علمی، بهداشتی، تفریحی و دیگر موارد را به خود گرفته است. با خبر کشف اسکلت باستانی در البرز افق جدیدی در قدمت تاریخی این منطقه به وجود آمده است.
در انتهای این مطلب باید بیافزاییم که عکس های استفاده شده در این متن تزئینی هستند و از این اسکلت خبرساز همچنان عکسی منتشر نشده است.
۲ نظرات
عراق عجم نام قدیم اراک است و کرهرود روستای همجوار اراک میباشد که الان قسمتی از اراک است
آیا این واقعی هستش