چهارمین جشنواره ملی کوچ عشایر کشور در شهر یاسوج در حال برگزاری است
اگر از علاقه مندان به فرهنگ عشایری و کوچ عشایر کشور هستید، می توانید سری به شهر زیبای یاسوج بزنید. از استان کهگیلویه و بویر احمد خبر رسیده است که چهارمین جشنواره ملی کوچ عشایر در شهر یاسوج مرکز این استان میزبان علاقه مندان به فرهنگ غنی عشایری کشور است. در ادامه این خبر با مجله گردشگری الی گشت همراه شوید.
مطالب مرتبط: آبشار تنگ تامرادی، جاذبه ای طبیعی و تاریخی در یاسوج ۶ مورد از جاذبه های دیدنی یاسوج
به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کهگیلویه و بویر احمد، چهارمین دوره از نمایشگاه ملی فرهنگ عشایری و کوچ عشایر ایران در شهر زیبای یاسوج مرکز این استان در حال برگزاری است. در این جشنواره، عشایر هشت استان کشور حضور دارند و به عرضه فرهنگ غنی خود به عموم مردم می پردازند.
در این جشنواره ملی که که با همت سازمان میراث فرهنگی و استانداری کهگیلویه و بویر احمد در حال برگزای است سیاه چادرهای زیبایی به طول ۱۸۰ متر برپا شده اند که میزبانی از گردشگران و بازدیدکنندگان را برعهده دارند. آئین ها و مراسم های نمایشی و مذهبی عشایر، موسیقی بومی و سنتی، فرهنگ و آداب و رسوم عشایر، غذاهای محلی و نحوه پخت آن ها، ادبیات غنی و شاهنامه خوانی، بازی های بومی و محلی، صنایع دستی عشایر کشور، پوشش محلی مردان و زنان عشایر و …. از جمله برنامه هایی هستند که در این جشنواره در حال برگزاری اند.
محمود باقری مدیر کل اداره میراث فرهنگی استان کهگیلویه و بویر احمد در حاشیه برگزاری این جشنواره به اهمیت گردشگری برای رونق شهرها اشاره کرد و در این رابطه اظهار داشت: «چهار رکن اساسی در صنعت گردشگری مهم هستند. این چهار رک عبارتند از جاذبه های گردشگری، تبلیغات، اسکان و حمل ونقل. هر کشوری که بخواهد گردشگری خود را رونق بخشد، باید این ۴ رکن را بهبود بخشد.»
وی همچنین گفت که حدود ۴۷ درصد از جمعیت این استان را مردم روستایی و عشایر تشکیل می دهند. وجود ۴۷ درصد جمعیت روستایی در یک استان، از اهمیت آن و لزوم بهبود و معرفی پتانسیل های گردشگری روستایی و عشایر در آن پرده بر می دارد. باقری هدف از برگزاری چنین جشنواره ای در یاسوج را معرفی بهتر پتانسیل ها و توانایی های عشایر کشور اعلام کرد و در اینباره افزود:«در حاشیه برگزاری این جشنواره، تولیداتی از عشایر عزیزمان هم به عموم مردم به فروش می رسد. همچنین از برخی نخبگان و پیشکسوتان عشایر این مرز و بوم نیز تجلیل و قدردانی خواهد شد.»
مدیر کل میراث فرهنگی این استان در پایان بیان کرد: «قرار بر این بود که این جشنواره از ۳۰ خرداد ماه تا یکم تیر ماه ادامه داشته باشد. به دلیل استقبال چشم گیر مردم از این جشنواره، آن را یک روز دیگر تمدید کردیم.»