واقعیاتی درباره کشف کشتی تایتانیک
یکی از معروف ترین فاجعه های تاریخی در جهان که کمتر کسی است از آن خبر نداشته باشید، فاجعه غرق شدن کشتی تایتانیک است که در سال ۱۹۱۲ اتفاق افتاد. این کشتی که در آن زمان جز بهترین کشتی ها محسوب می شد و تمامی امکانات لازم را برای یک سفر فوق العاده دارا بود، که ناگهان با برخورد شدیدی با یک صخره دچار سانحه شد و با ۲۲۲۴ مسافر سبب غرق این کشتی مسافربری بزرگ شد. با توجه به تعداد کشته های این سانحه از آن به عنوان فاجعه ی مرگبار دریایی در تاریخ همواره یاد می شود. اما خبر مهمی که درباره این کشتی پس از سال ها توانست یاد آن در بین عموم زنده کند کشف باقی مانده هایی از لاشه ی کشتی بود که در سال ۱۹۸۵ در خبرگزاری ها اعلام شد و دلیل کشف آن را یک کاوش علمی بیان کردند؛ اما واقعیت کشف کشتی تایتانیک ماموریت سری نظامی آمریکا بود به منظور پیدا کردن دو زیر دریایی هسته ای که در کف اقیانوس غرق شده بودند. با توجه به جذابیت این خبر تیم خبری الی گشت اطلاعاتی را از واقعیاتی درباره کشف کشتی تایتانیک در این مطلب جمع آوری کرده که در صورتی که علاقه داشتید می توانید ما را در ادامه همراهی کنید.
مطالب مرتبط: ماجرای کشتی رافائل که به تایتانیک ایران مشهور است! تایتانیک بلفاست، برترین جاذبه گردشگری اروپا در سال ۲۰۱۶ افسانه کشتی های غرق شده در انتظار کشف
همانطور که در بالا هم ذکر کردیم کشتی تایتانیک در سال ۱۹۸۵ کشف شد اما دلیلی که برای کشف در جوامع بیان شدن واقعی نبود چرا که کشف این کشتی دلیل علمی نداشت و در واقع یک ماموریت سری نظامی کشور آمریکا جهت پیدا کردن دو زیر دریایی هسته ای که در کف اقیانوس نیز بوده است. با توجه به این موضوع سالیان سال همه مردم جهان فکر میکردند که کشف باورنکردنی کشتی تایتانیک در کف اقیانوس در سال ۱۹۸۵، در اثر یک تلاش علمی بوده که در واقع این خبر دروغی بیش نبوده و این تنها یک فریب بود و رابرت بالارد به عنوان کسی که تایتانیک را پیدا کرد، در این خصوص نیز می گویند:
کاوش در اقیانوس بخشی از ماموریت سری نظامی آمریکا برای پیدا کردن دو زیردریایی هسته ای غرق شده در کف اقیانوس بود. مقامات نمیخواستند دنیا از این ماموریت باخبر شود و به همین دلیل یک داستان ساختگی مطرح کردم.
دقیقا ماجرایی که اتفاق افتاد در حال حاضر به صورت یک نمایشگاه موزه ای در موزه نشنال جئوگرافیک در شهر واشنگتن تا انتهای سال برای بازدید قرار دارد. بالارد یک فرمانده نیروی دریایی آمریکا و یک دانشمند در موسسه اقیانوسشناسی وودز هول (Woods Hole Oceanographic Institution) بود. با توجه به این که نیروی دریایی آمریکا به او قول داده است که در صورتی که دو زیردریایی هسته ای آمریکا در دهه ۱۹۶۰ در اقیانوس غرق شده بودند را پیدا کند و کمک مالی و امکان جستجو و بررسی در تایتانیک را به بدهند و بالارد گفته است که:
میدانستیم که زیردریاییها کجا هستند و نیروی دریایی از من خواست بدون اینکه روسها متوجه شوند، به محل غرق شدن آنها بروم، زیرا به دنبال سلاحهای هستهای یکی از این زیردریاییها بودیم و همچنین میخواستیم ببینیم راکتورهای هستهای چه تاثیری روی محیط زیست گذاشتهاند. جستجو برای پیدا کردن تایتانیک یک داستان پوششی عالی بود و رسانهها اصلا در جریان ماموریت اصلی نبودند.
تیم وی تا زمانی که که بررسی زیردریایی اسکورپین را تمام کردند، تنها ۱۲ روز وقت داشتند تا به دنبال تایتانیک بگردند. کشتی معروفی که در اولین سفر خود غرق شده بود، در اعماق بیش از ۳ هزار کیلومتری در اقیانوس اطلس شمالی پیدا شد. همچنین بالارد در ادامه گفت:
ما تایتانیک را پیدا کردیم و از آنجا که از پس یک کار دشوار برآمده بودیم، خیلی هیجانزده شدیم. موفق شده بودیم تا در لحظات پایانی ماموریت را با موفقیت به پایان برسانیم.
با توجه به کشف موفقیت آمیزی که کشتی تایتانیک داشت و توجه رسانه ها را توانست به خود جلب کند، اگرچه هدف اصلی این ماموریت برای همیشه مخفی ماند. کاپیتان برنت بیکر، سخنگوی نیروی دریایی در آن زمان گفت که این پروژه صرفا برای آزمایش نحوه عملکرد سیستم اقیانوس شناسی بوده است و یک دانشمند نیز دخالت نظامی را رد کرد. بالارد نیز گفت که ما نمی توانیم درباره سایر ماموریت های نیروی دریایی نیز صحبت کنیم و آن ها همچنان نیز محرمانه خواهند ماند.