آتشفشان آگونگ بالی
مدتی نیست که از فعال شدن آتشفشان آگونگ در بالی اندونزی می گذرد، اما همین چند هفته باعث شده که مسئولان صنعت گردشگری کشور اندونزی نگران این صنعت شوند. صنعت توریسم اندونزی می تواند بر اثر فوران آتشفشان آگونگ تحت تاثیر قرار بگیرد و ضررات اقتصادی روی این صنعت بگذارد. کارشناسان گفته اند که تاخیراتی که در سفرها ایجاد شده است ممکن است چهره این مقصد را برای مدتی در نظر گردشگران خراب کند. با ادامه این خبر همراه با الی گشت باشید.
مطالب مرتبط: خشم آگونگ، وضعیت اضطراری فوران آتشفشان بالی دیدنی های بالی از نگاه گردشگران
بالی در کشور اندونزی که ساحلهای زیبایی دارد و پر از بناهای تاریخی و مذهبی می باشد، در سال گذشته میزبان ۵ میلیون گردشگر از سراسر جهان بوده است. مسافران به این منطقه می آیند تا از جاذبه های خوب آن دیدن کنند. همچنین زوج های زیادی این مقصد را برای ماه عسلشان انتخاب می کنند. برخی از گردشگران در آب های شفاف به غواصی می پردازند و زندگی آبزیان و مرجان ها را تماشا می کنند. اما از سپتامبر، زمانی که آتشفشان آگونگ شروع به فعالیت کرد، کسب و کار در مناطق اطراف آتشفشان کمی کاهش یافته است.
آگونگ دارای بیش از ۱۲۰ آتشفشان فعال است که در اندونزی گسترش یافته اند که به آن “حلقه آتش” نیز میگویند؛ منطقهای که در امتداد حوضۀ اقیانوس آرام قرار دارد و در معرض زمین لرزه و فعالیت آتشفشانی میباشد و آتشفشان آگونگ بزرگ برای اولین بار در نیم قرن گذشته موجب وحشت در سراسر کشور شده است.
در کنار مجموعه ای از انفجارهای کوچک، قله ۳۰۰۰ متری ابرهای خاکستری ناشی از فوران آتشفشان را در آسمان بالی پراکنده کرده است. این پدیده موجب شد تا فرودگاه بین المللی این شهر برای مدتی بسته شود و مردم بالی و گردشگران را سرگردان کند.
آریف یحیی، وزیر گردشگری اندونزی هشدار داد که اگر فعالیت آتشفشان آگونگ تا پایان سال جاری کم نشود، بالی می تواند تا ۵۰۰ میلیون پوند درآمد حاصل از صنعت گردشگری در این شهر را از دست بدهد.
نی کومانگ آسیتی، که در اپراتور شیرجه آلوین آتلانتیس در جنوب شرقی این جزیره کار می کند، اظهار کرد: “قطعا آتشفشان آگونگ اثرات زیادی به همراه خواهد داشت. ما سفرهای لغو شده بسیاری داشته ایم، زیرا مسافران نمی توانستند به بالی پرواز کنند”
فرودگاه بین المللی بالی، تقریبا تا سه روز بعد از فوران آتشفشان آگونگ بسته بود زیرا خاکسترهای آتشفشانی زیادی در هوا وجود داشتند که بسیار خطرناک بودند. در این هرج و مرجی که به وجود آمد ۱۲۰ هزار گردشگر در بالی با وضعیتی نا معلوم روبرو گشتند.
فرودگاه بالی در روز چهارشنبه بعد از فوران دوباره باز شد، اما این باز شدن مجدد بیشتر برای گردشگرانی به کار آمد که می خواستند از بالی خارج شوند، و نه آن هایی که قصد سفر به بالی را داشتند. حتی تا جمعه آن هفته نیز پروازهای زیادی به خاطر اینکه شاید ابرهای خاکستر دوباره به آسمان روانه شوند، کنسل گشتند.
جتستار، یک شرکت هواپیمایی استرالیا، اعلام کرد که در روز جمعه ۹ پرواز را لغو خواهد کرد. مقامات هواشناسی هشدار داده اند که خاکستر می تواند عملیات فرودگاه بالی واقع در حدود ۶۰ کیلومتری جنوب غربی آتشفشان آگونگ را لغو کند.
یکی از مسئولان این شرکت گفته است: ” ما معمولا روزانه ۲۰ گردشگر به این منطقه داریم اما در این زمان تنها دو نفر بوده اند. همچنین ما نگران هستیم اگر مسافری وجود نداشته باشد، چه باید بکنیم؟ ما به صنعت گردشگری وابسته هستیم”.
کارشناسان آتشفشان گفته اند که این کوه که فعالیت های متعدد کمی داشته امکان دارد که هر لحظه یک فوران بزرگ در پیش داشته باشد. آی کتوت آردانا، رئیس انجمن گردشگری بالی گفته است که تنها سه روز تعطیلی فرودگاه، حدود یک تریلیون روپیه هزینه بر جای گذاشته است. او اظهار کرد: “این یک پدیده طبیعی است و ما نمی توانیم از آن بخواهیم که متوقف شود.
سارا لیت، یک سرمایه گذار هتل انگلیسی اضافه کرد: “همه چیز کنسل شده است. بعضی از گردشگران می گویند که شاید به آن جا برویم اما زمانی که روز سفرشان می رسد، آن را کنسل می کنند. در حقیقت هیچ گردشگری وجود ندارد”.
در شهر بالی حدود ۶۰ درصد از اقتصاد و شغل ها به طور مستقیم و غیر مستقیم به صنعت گردشگری وابسته هستند و رویکرد مسئولان بالی مثل گذشته به طور گسترده ای به عنوان یک روش غیر مسئولانه قلمداد شد. به نظر بسیاری از ناظران، به نظر می رسید که بالی علاقه بیشتری به از دست ندادن هزینه دارد تا اینکه نشان دهد در مورد گردشگران مسئولانه رفتار می کند.
دیوید بیرمان، استاد ارشد گردشگری دانشگاه تکنولوژی سیدنی، گفت: “بسیاری از گردشگران بالی که به خاطر آتشفشان آگونگ اذیت شده بودند، از هر دو پلت فرم اجتماعی و سنتی رسانه ای شکایاتی داشته اند. ارزشمند ترین دارایی هر هیئت مدیره گردشگری ملی یا محلی، اطلاعات صادقانه، دقیق و قابل اطمینان است. این شامل تهیه هشدارهای احتمالی خطرات بالقوه برای گردشگران و اقداماتی است که گردشگران می توانند برای به حداقل رساندن زمانی که در معرض آتشفشان آگونگ هستند، انجام دهند.
منبع: express.co.uk
۱ نظرات
روسیه با مساحت ۱۷۰۷۵۴۰۰ کیلو متر مربع ۵.۱۱ درصد از خشکی کره زمین را تشکیل داده است و بزرگ ترین کشور جهان به شمار می رود. کشور روسیه با در نظر گرفتن وسعت به دو قسمت اروپایی و آسیایی تقسیم می شود که کوه های اورال آن ها را از یکدیگر جدا می کنند. مسافرین باید بدانند اختلاف ساعت مسکو با شرقی ترین نقطه روسیه در شبه جزیره چوکچی و شبه جزیره ساخالین ۹ ساعت می باشد.