شهر زیر زمینی سامن
شهر زیر زمینی سامن دارای ظرفیت بسیار بالایی جهت رونق اقتصادی و جذب گردشگر در منطقه سامن و همدان می باشد. البته که این مکان نیاز به زیر ساخت های مناسبی برای ورود گردشگران خواهد داشت. شهر زیر زمینی سامن که در شهری به همین نام در جنوب غربی ملایر در استان همدان واقع شده است. این بنای تاریخی که در سال ۱۳۸۷ در لیست آثار ملی ثبت شده است، در طی حفاری هایی که توسط شرکت مخابرات برای خطوط فیبر نوری در حال انجام بود به صورت اتفاقی کشف گردید. با الی گشت همراه شوید تا در مورد این مطلب بیشتر بدانیم.
مطالب مرتبط: به زودی همه ی فرودگاه ها به وسیله ی ربات های هوشمند کنترل می شوند! شگفت انگیزترین هتل های زیرزمینی دنیا مرموزترین شهرهای زیرزمینی جهان
هسته مرکزی شهر را باستان شناسان حدس می زنند که به دوره قبل از اشکانیان بازگردد. پس از ان شهر به مرور زمان گسترش یافته و احتمال می رود که خرابه های این شهر همانی باشد که در کتاب های المسالک و الممالک آورده شده است. طبق بررسی های اولیه انجام شده نشان داده شده است که شهر بر روی یک بستری از سنگ گرانیت ساخته شده و گویا بیشترین وسعت خود را در سال های ۱۳۰ تا ۱۶۰ پیش از میلاد داشته و به عنوان یک مکان مذهبی نیز مورد استفاده قرار می گرفته است.
معاون استانداری همدان که فرماندار ویژه ملایر نیز می باشد اعلام نموده که شهر زیر زمینی سامن دارای ظرفیت بسیار بالایی برای جذب توریست و گردشگر به این شهر می باشد که می بایست در مرحله اول امکاناتی را برای بازدید آن ها ایجاد نمود. باب اله فتحی اعلام نمود که این فرایند و ساخت مجموعه دستکند برای بازدیدکنندگان می بایست هرچه سریعتر به مرحله بهره برداری برسد. او همچنین اضافه کرد که زمانی که ساختمان ورودی دستکند سامن زمانی که افتتاح شود می تواند باعث شود تا گردشگران و مسافران علاوه بر بهری مندی از طبیعت زیبا و باغ های گردو بتوانند از مجموعه دیدنی و تاریخی شهر زیر زمینی سامن نیز بازدید نمایند. از طرف دیگر در راستای تبدیل یکی از خانه های تاریخی سامن به اقامتگاه گردشگران در این منطقه، او این کار را امری بسیار شایسته و به عنوان الگویی مناسب برای سایر نقاط در همدان برشمرد.
از طرف دیگر در این خصوص ابراهیم جلیلیف رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر نیز اعلام نمود که برای راه اندازی بخش اول دستکند سامن تمهیداتی در نظر گرفته شده که با پیگیری مسئولان از جمله فرماندار ویژه ملایر، نمایندگان ملایر، مسئولان شهر سامن و همچنین اداره کل میراث فرهنگی استان همدان در حال انجام می باشد. او همچنین از جمله فعالیت هایی که تاکنون انجام شده را برشمرده و اضافه کرد که تاکنون استحکام بخشی به فضاها، نورپردازی های لازم، مرمت روی وسایل بدست آمده، ساخت ویترین، ادامه آماده سازی ورودی و محل ارائه امکانات به مسافران و گردشگران می باشد.
علاوه بر این موارد ایشان تاکید کردند که با توجه به موقعیت قرارگیری شهر سامن و مجموعه دستکند در مسیر ورودی استان از سوی بروجرد و استان های جنوبی کشور قرار گرفته است، در حال رایزنی برای جذب سرمایه گذاری های بخش خصوصی می باشیم تا بتوانیم تابلو ها و بیلبوردهای معرفی کننده و همچنین خانه های بوم گردی را ایجاد نماییم. او همچنین اضافه کرد که برای اینکه بتوان به درستی از مابقی فضای باقی مانده استفاده نمود نیاز به کمک و حمایت مسئولان محلی می باشد. البته که شهرداری سامن نیز می بایست محوطه مرکزی و فضاها را آزاد نموده تا بتوان با ارائه به بخش خصوصی گزینه های مناسبی را برای جذب گردشگر ارائه نمود.