سوخت رسانی به هواپیماهای ایرانی
با اینکه در مراسم تودیع مدیرعامل سابق هواپیمایی جمهوری اسلامی، ایشان از آغاز مجدد سوخت رسانی به هواپیماهای ایرانی در فرودگاه های ترکیه از بیستم اردیبهشت ماه خبر داده بودند اما معاون وزیر از این موضوع اظهار بی اطلاعی کرد. بر اساس گزارشی از مهر، از دهم آبان ماه سال گذشته به بهانه تحریم ها، جلوگیری از سوخت رسانی به هواپیماهای ایرانی در فرودگاه های ترکیه آغاز شد و پس از آن این مشکل به بیشتر فرودگاه های غرب آسیا و اروپا گسترش یافته است. با الی گشت همراه شوید تا در مورد این خبر بیشتر بخوانیم.
مطالب مرتبط: چطور از فرودگاه جدید استانبول به مرکز شهر برویم؟ سوخت گیری هوایی چگونه انجام می شود؟ آشنایی با فرودگاه جدید استانبول، بزرگ ترین فرودگاه جهان!
کشور ترکیه به دلیل داشتن بیشترین تعداد پرواز با ایران که به گفته علی عابدزاده این تعداد به روزانه ۱۰۰ عدد می رسد و بر اساس صحبت های مقصود اسعدی سامانی دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی تعداد مسافرانی که به مقصد ترکیه سفر می کنند سالانه بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر می باشد، بنابراین از جمله مهمترین کشورهایی است که نیاز به برطرف کردن مشکل سوخت رسانی به هواپیماهای ایرانی در آن مطرح می باشد. مدیرعامل سابق هما، فرزانه شرفبافی در مراسم تودیع خود در هفته گذشته اعلام کرد که در حال حاضر پروازهای ایران ایر برای سوخت گیری در ترکیه با مشکل رو به رو هستند اما این موضوع از روز جمعه ۲۰ اردیبهشت در فرودگاه جدید استانبول برطرف خواهد شد.
جاهد تورهان، وزیر حمل و نقل ترکیه در هشتمین نشست کمیسیون مشترک حمل و نقل ایران و ترکیه که در هفته اول اردیبهشت ماه پس از ۷ سال برگزار شد با مسئولان کشور رایزنی هایی را در مورد سوخت رسانی به هواپیماهای ایرانی در فرودگاه های کشور ترکیه انجام دادند. این رایزنی ها به توافقاتی منجر شد که بر اساس گفته مدیرعامل سابق هما، از بیستم اردیبهشت ماه این مجوز سوخت گیری در فرودگاه های ترکیه برای هواپیماهای ایرانی امکان پذیر خواهد بود. البته که از سوی دیگر معاون وزیر راه از آغاز مجدد سوخت رسانی به هواپیماهای ایرانی در ترکیه بدون اطلاع بوده است. علی عابدزاده، رییس سازمان هواپیمایی کشوری در مورد مشکل سوخت هواپیماهای ایرانی در ترکیه اظهار داشت که نشست مشترک حمل و نقل ایران با کشور ترکیه عمدتا در خصوص توسعه همکاری های مشترک برگزار شده است.
علی عابدزاده در این خصوص اضافه کرد که بر اساس توافقات ضورت گرفته، طرف ترکیه ای قرار بود تا سوخت رسانی به هواپیماهای ایرانی در فرودگاه های ترکیه را انجام دهد هرچند اطلاعی از این موضوع نیست که آیا این اتفاق در روز جمعه ۲۰ اردیبهشت ماه افتاده است یا خیر. از سوی دیگر وی افزود که ما هنوز نتوانستیم با دیگر کشورها در مورد تحویل سوخت به توافقی مشترک برسیم. معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد بر اساس توافقات صورت گرفته در نشست کمیسیون مشترک حمل و نقل ایران و ترکیه قرار بر این شد که ظرف ۲ هفته پس از مذاکرات، تحویل سوخت به هواپیماهای ایرانی از سر گرفته شود. البته که به نظر می رسد کشور ترکیه پس از تشدید تحریم های ایران زیر فشار زیادی قرار گرفته و ادامه سوخت رسانی برای آن ها مشکل خواهد بود.