کشف آثار عصر آهن در فیلده رودبار
در تیر ماه سال جاری که به منظور گاز رسانی، عملیات لوله گذاری در روستای تاریخی فیلده آغاز شده بود، در حین خاکبرداری بقایای یک گور تاریخی پیدا شد که به دستور ناظر باستان شناس پروژه از ادامه حفاری جلوگیری کردند. به نقل از ایسنا و به گفته ولی جهانی، معاون اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان با عنایت به این که بخش هایی از دیوار و بقایای فرهنگی تاریخی داخل گور از جمله استخوان های انسانی و ظروف سفالی نمایان شده است، کار همچنان در حالت توقف مانده است. با الی گشت همراه باشید تا در خصوص کشف آثار باستانی در روستای فیلده رودبار بیشتر بدانیم.
مطالب مرتبط: کشف آثار تاریخی در دژ الموت مربوط به دوره قاجار، صفوی و اسماعیلیه کشف لایه های تاریخی جدید در شهر ری کشف یک محوطه تاریخی مربوط به هزاره پنجم قبل از میلاد در بوشهر
ولی جهانی نیز در ادامه افزود: به منظور کشف آثار باستانی در روستای فیلده رودبار و حفاظت از آن، برنامه پژوهشی تحت عنوان حفاری اضطراری در این روستای تاریخی تنظیم شد و به پژوهشکده باستان شناسی ارسال گردید و در حین اجرای حفاری بقایای یک گور مربوط به فردی نابالغ در گوشه شمال شرق گمانه و همچنین یگ گور دیگر مربوط به فردی بالغ مشخص شد. به علت قرار گرفتن قرار داشتن گورها در زیر جاده روستایی و فعالیت عملیات راهسازی در سال های قبل آسیب زیادی به اسکلتها وارد آمده بود و همچنین در جنوب گمانه نیز بقایای چند ظرف سفالی پیدا شد که بعضی از آن ها به علت ضرباتی که بیل مکانیکی به آنها وارد کرده بود شکسته شده بودند.
معاون اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان همچنین اعلام کرد: از دیگر یافته هایی که در این حفاری به دست آمد چند ظرف سفالین با ابعاد و اندازه های متفاوت بود که مشخصه های ساختاری آن به آثار عصر آهن و هزاره اول قبل از میلاد شباهت زیادی دارند کشف آثار باستانی در روستای فیلده رودبار که در ادامه حفاری سال گذشته رخ داد، دلیلی بر اثبات تاریخی بودن این روستا و واقع شدن آن بر روی گورستان عصرآهن تا دوره اشکانی و علاوه بر آن، بافت تاریخی و استقراری مربوط به دوره های متوالی اسلامی است.
قبلا نیز در پی حفاری هایی دیگر قبور تاریخی با معماری چهار چینه سنگی و زاغه ای کشف شده بود و همچنین کوره آجر پزی در دامنه ارتفاعات” قبرستان کوله” کشف شده بود که حاکی از وجود آثاری است که نمونه های آجری آن در تپه کلورز و محوطه های سینه خانی،خرپین و قلعه دوگاهه رودبار نیز بدست آمده و دارای ابعاد چهار ضلعی۳۰ سانتی متری با ضخامت ۶ سانتی متری می باشد.
ولی جهانی همچنین خاطر نشان کرد: امید است با کشف چنین آثاری شاخص، روند مطالعات باستان شناسی در سالهای آتی نیز پیگیری شود و روستای تاریخی فیلده همانند آثار تاریخی یاد شده به عنوان یک جاذبه گردشگری شناخته و معرفی گردد. روستای تاریخی فیلده که در ارتفاعات غربی شهر رودبار واقع شده است و ۶ کیلومتراز آن فاصله دارد، چندین محوطه تاریخی آن در گذشته شناسایی شده است که در فهرست آثار ملی کشور نیز به ثبت رسیده است.