دوازدهمین دوره جشنواره اقوام ایرانی
یکی از مهمترین مواردی که می تواند در حفظ و پایداری ملل مختلف تاثیر داشته باشد، زنده نگهداشتن فرهنگ آن ملت است؛ از همین رو در طی جشنواره های مختلف دولت ها سعی در احیای این مهم دارند. ایران با توجه به این که کشور بزرگی به شمار می رود فرهنگ های مختلفی در آن وجود دارد از همین رو قرار است که از ۲۹ آبان تا ۷ آذر در دو شهر گرگان و گنبد کاووس با حضور هنرمندان صنایع دستی و موسیقی سراسر جشنواره ای برگزار شود. لازم به ذکر است که بگوییم این جشنواره سال هاست که برگزار می شود و این بار دوازدهمین دوره جشنواره اقوام ایرانی محسوب می شود. در ادامه همراه تیم خبری الی گشت باشید تا درباره جزئیات این جشنواره خدمتتان اطلاعاتی را بگوییم.
مطالب مرتبط: احداث مجموعه فرهنگی شمس تبریزی در خوی پرداخت عوارض خروج از کشور الکترونیکی شد کشف سفالینه های دوره پیش از تاریخ در بازار تهران
همانطور که در بالا گفتیم قرار است دوازدهمین جشنواره اقوام ایرانی در دو شهر گرگان و گنبد کاووس از ۲۹ آبان تا ۷ آذر با حضور هنرمندان صنایع دستی و موسیقی سراسر کشور برگزار شود. این جشنواره از ۲۹ آبان تا ۳ آذر در شهر گرگان می شود و به همین مناسبت ابراهیم کریمی مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان در نشست خبری این جشنواره که در روز ٢٧ آبان ماه در سالن فجر سازمان میراث فرهنگی برگزار شد گفت: اولین دوره این جشنواره در سال ٨۴ برگزار شد تفاوت دوره یازدهم و دوازدهم با دوره های قبل در این است که از دوره یازدهم با توجه به استقبال خوبی که از جشنواره شد، این برنامه در شهرستان گنبد کاووس نیز برای دومین بار از ۴ تا ٧ آذر ماه برگزار می شود.
در حین برگزاری جشنواره اقوام ایرانی مسافران می توانند از تخفیف های ویژه ی خود که چیزی بین ۳۰ تا ۵۰ درصد برای اقامت در مهمانسراها، هتل ها و همینطور مراکز بوم گردی استفاده کنند. همچنین فضا در این برنامه رقابتی نخواهد بود چون قرار است که اقوام تبادل فرهنگی داشته باشند؛ این جشنواره قرار است که در چند بخش مختلف برگزار شود و بخش عمده ی آن نمایشگاه صنایع دستی است که از ۳۱ استان کشور قرار است در آن شرکت کنند.
به گفته ی مدیر کل میراث فرهنگی استان گلستان:
طبق آماری که ما داریم در اقامت در استان گلستان در سال ۹۴ حدود ٣٠۴ هزار نفر در سال ٩۵ حدود ۵٢۴ هزار نفر در سال ٩۶ یک میلیون و ۶٧ هزار نفر و در سال ٩٧ حدودیک میلیون و ٧٠٠ هزار نفر بوده است میزان بازدید از اماکن دیدنی استان نیز در سال ٩۴ یک میلیون نفر بود که در سال ٩٧ به یازده میلیون نفر رسید. در سه ماهه اول سال نیز ١۶٠ درصد رشد ورود گردشگر خارجی داشته ایم که متاثر از آمار کل گردشگران ورودی است، و می توان نتیجه گرفت برگزاری چنین جشنواره هایی در رشد صنعت گردشگری کشور بی تاثیر نباشد.
طبق آمار بدست آمده از هتل ها بیشتر ظرفیت هتل ها در حین این جشنواره پر است و پیشنهاد شده که مسافران به سمت بوم گردی ها و مسافرخانه ها برای اقامت بروند.
برای اولین در حین برگزاری جشنواره اقوام ایرانی قرار است که بوم گردی های سراسر کشور هم حضور داشته باشند. فروش و برگزاری نمایشگاه سوغات و حضور مهمانان متفاوت از بخش های مختلف این برنامه است. امسال حدود ۲۰ سفیر و کاردار از اروپا و آسیا به همراه ۴۰ خبرنگار از شبکه های داخلی و خارجی حضور پیدا می کنند.
در ادامه مدیر کل میراث فرهنگی استان گلستان تصریح کرد: ۱۷ استان کشور تاکنون گروه های موسیقی را از اقوام مختلف به برگزاری این جشنواره آماده حضور کرده اند. بخش بین الملل این جشنواره از سال ۱۳۹۵ در سازمان میراث فرهنگی مصوب شد و قرار شد این جشنواره با محوریت بین المللی در استان گلستان برگزار شود. در این راستا از کشورهای مختلفی برای حضور در این برنامه دعوت شده است. از همین رو کشورهایی نظیر قزاقستان و ترکمنستان برای شرکت در این جشنواره اعلام آمادگی کرده اند قرار شده است که هر شب مراسم ازدواج سنتی یکی از اقوام را نیز در این جشنواره شاهد خواهیم بود.
ولی تیموری معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی در اینباره گفته است:
همواره بدست آوردن اطلاعات مربوط گردشگران کار سخت و پر چالشی بوده است و در مورد گردشگران ورودی از طریق پلیس مهاجرت و بر اساس مهرهایی که در هنگام ورود به کشور روی پاسپورت می خورد آمار گردشگران ثبت می گردد، بنابراین مبنای آمار ما پلیس مهاجرت است. در حوزه گردشگری داخلی نیز آمارهایی از اداره کل میراث فرهنگی استان ها می گیریم. همچنین آمار مراکز اقامتی و جاذبه ها نیز برای صحت سنجی در نظر گرفته می شود. در حوزه گردشگران خروجی نیز آمارها از استان های مرزی و سازمان هواپیمایی گرفته می شود. اگر می خواهیم آمارهای گردشگری دقیق باشد چاره ای جز حساب اقماری نداریم.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی گفت:
با توجه به بررسی هایی که ما در این مورد انجام می دهیم، آمار کلی ورود به کشور افزایش داشته و ما شاهد افزایش ۵۰ درصدی از ورود گردشگران به کشور بوده ایم. اما با تمام این تفاسیر تغییراتی در جزئیات آمار مقاصد مسافران نیز وجود داشته است. در برخی از مقاصد با کاهش و در برخی دیگر با افزایش روبرو بوده ایم. اگر تا ۴۵ روز پیش شاهد ۱۹% کاهش ورود گردشگران اروپایی بوده ایم، این میزان به ۱۷% رسیده است اما در شکل کلی ما با افزایش مواجه هستیم.
وی در ادامه صحبت های خود افزود که ما به دنبال اجرای سیاست های افزایش ورود گردشگر به کشور هستیم و معتقدیم که در کشور می بایست ساماندهی هایی انجام گردد. در برخی از نقاط با هجوم گردشگران و در برخی نقاط شاهد کمی رونق آن منطقه هستیم. برای ایجاد توازن در مقاصد گردشگری، یکی از روش ها می تواند برگزاری جشنواره ها و رویدادها باشد تا مقاصد جدید را معرفی کند.
با تمام این تفاسیر باید بدانیم که گردشگری در کشور فصلی است و قاعدتا یکسری از فصل ها پر رونق و یکسری هم کم رونق هستند، اما ما می توانیم این سفرها را در فصول مختلف توزیع کنیم تا ضررهای آن به حداقل برسد. در استان گلستان بعد از دو ماه محرم و صفر با ایام ربیع الاول مواجه هستیم که فصل نشاط و شادمانی است. از این نظر می توان برگزاری جشنواره اقوام ایران زمین را در این ایام مثبت ارزیابی کرد که به ایجاد نشاط در جامعه می پردازد.
در پایان مبحث جشنواره اقوام ایرانی معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی درباره ۵ محور اصلی برگزاری این اجلاس که در شهر همدان برگزار شد نیز خاطر نشان کرد: کمک سازمان جهانی گردشگری در ایجاد حساب های اقماری، بازنگری طرح جامع گردشگری، برگزاری همایش گردشگری روستایی و اکوتوریست و تبلیغ غیر مستقیم ایران در کشورهای دیگر از جمله دستاوردهای این اجلاس بوده است.