معرفی بزرگ ترین مجسمه دنیا
تندیسی از سردار والابی پاتل، سیاستمدار شهیر و محبوب هندی به ارتفاع ۱۸۲ متر در هند و در صد و چهل و سومین سالگرد تولد وی، رونمایی شد. این مجسمه که با استفاده از ۱۸۵۰ تن برنز ساخته شده، خود را به عنوان بلندترین مجسمه جهان معرفی کرده است. الی گشت در این مطلب به معرفی بزرگ ترین مجسمه دنیا می پردازد.
مطالب مرتبط: زیباترین جاذبه های گردشگری هند شاهکارهای مهندسی، جاذبه های گردشگری چطور سفری ۵ روزه به هند را برنامه ریزی کنیم؟
بزرگ ترین مجسمه دنیا که متعلق به اولین معاون نخست وزیر هند و یکی از پیروان مهاتما گاندی است توسط نارندرا مودی، نخست وزیر حال حاظر هند، رونمایی شد. والابی پاتل با تلاش هایش برای یکپارچه ساختن کشور هند در دهه ۱۹۴۰ به نام مرد آهنی هند لقب گرفت. این جسمه که به نام مجسمه وحدت (Statue of Unity) نام گرفته است و در جزیره سادو(Sadhu Island) واقع در ایالت غربی گجرات است. علاوه بر وزن برنزهای استفاده شده درآن، دارای ویژگی های عجیب دیگری از جمله اینکه دو برابر مجسمه آزادی در آمریکا و همچنین ۹ برابر مجسمه فرشته شمال در انگلستان می باشد و به لحاظ ارتفاع نیز ۵۰ متر بلندتر از تندیس بودای معبد بهار (China’s Spring Temple Buddha) در چین می باشد که با بوجود این مجسمه جدید عنوان دومین را به لحاظ ارتفاع را به خود اختصاص داده است.
این مجسمه عظیم رهبر سیاسی و اجتماعی هند، هزینه ای برابر با ۲۲٬۹۰۰٬۰۰۰ پوند را تحمیل کرده است و ۳۳ ماه ساخت آن زمان برده است. برای ساختن این تندیس بزرگ، علاوه بر برنز، از ۱۸۵۰۰ فولاد تقویت شده و همچنین ۶۵۰۰ تیر فولاد ساختمانی استفاده گردیده که قسمت اعظم این مواد، در قالب یک برنامه اجتماعی جهت ادای احترام به پاتل و به شکل ابزار کشاورزی از آبادی های اطراف جمع آوری گریده است. فضای داخلی بزرگ ترین مجسمه دنیا که شامل ۱۸۰٬۰۰۰ متر مکعب می باشد با بتن پر شده است.
ارتفاع بزرگ ترین مجسمه دنیا حتی از سد نارمادا در پناهگاه حیات وحش به نام شولپانشوار (Shoolpaneshwar wildlife sanctuary) نیز بلندتر است و از طریق یک پل به یک گالری صوتی و تصویری و یک موزه، یک هتل و یک باغی که آن هم به افتخار پاتل ساخته خواهد شد، اتصال پیدا می کند. علاوه بر این، نمایشی از لیزر، نور و صدا نیز به یادبود پاتل و تلاشهای او که در جهت یکپارچگی هند انجام داد، برگزار می گردد.
اما وب سایت این مجسمه که از آن با نام مجسمه ای به عظمت اعتبار آن از آن یاد کرده است اعلام کرده است: این مجسمه که کمتر از پنج سال ساخت آن به طول انجامیده است، بزرگ ترین، مرتفع ترین و غول پیکرترین مجسمه در جهان است.
البته این پروژه بزرگ، انتقاداتی را نیز با خود به همراه داشته است، برخی نخست وزیر مودی را به انجام مانورهایی با هزینه بسیار متهم می کنند که به نفع حزب سیاسی خود است. همچنین موهان گورومورتی (Mohan Gurumurthy) نیز در سال ۲۰۱۳ در مصاحبه ای اعلام کرده بود که خود سردار پاتل هم در خصوص هدر دادن پول به این طریق مخالف بود و اگر سردار پاتل اکنون زنده بود، به هیچ عنوان قبول نمی کرد که برای ساخت چنین مجسمه ای میلیون ها پوند هدر رود.
اما مقامات هندی امید دارند تا بزرگ ترین مجسمه دنیا در کنار برج ۱۵۰ متری آن که به منظور دیدن تپه ماهورها و سرزمین های دست نخورده اطراف آن در نظر گرفته شده است، درآمد زیادی را در راستای گردشگری برای این منطقه به همراه داشته باشد.
در همین راستا نیز دولت هند در حال ایجاد بزرگراهی به طول دو مایل است تا گردشگران بتوانند از شهر کوادیا (Kevadia) دسترسی آسان تری به این مجسمه داشته باشند، گردشگران نیز قادر خواهند بود تا با عبور از سد سردار سارووار (Sardar Sarovar Dam) که به وسیله قایق میسر است به این منطقه دسترسی داشته باشند. اما برای فرود هلیکوپتر نیز یک سکوی فرود به زودی در نزدیکی این مکان ساخته می گردد. مجسمه وحدت به گونه ای طراحی گردیده است که قادر است در برابر بادهایی با سرعت ۱۸۰ کیلومتر در ساعت، طوفان های دسته ۳ و زلزله های ۶٫۵ ریشتری ایستادگی کند.
سازنده این مجسمه که رام ساتورنام دارد برای ساخت چهره ای کامل از سردار پاتل، تقریبا دو هزار عکس از این وی را جمع آوری کرد و با کسانی که از نزدیک او را دیده بودند و همچنین مورخان صحبت کرد.
مسئولین این پروژه بزرگ نیز اعلام کردند: به رسم یادبود سردار پاتل که هم یادآور تمام افراد درگیر در مبارزات بزرگ و ملی آزادی خواه ما است و هم الهام بخش مردم هند در جهت درک تفکر جامع سردار در خصوص وحدت، وطن پرستی، رشد همگانی و سیایت های حکومتی است.
این اثر بزرگ، فقط یک یادبود خاموش شبیه به سایر بناهای یادبود نیست، بلکه یک ادای احترام هدفمند است که تمام بخش های اجتماعی و اقتصادی را در جهت برقراری بهتر ارتباطات، زیرساخت های بهداشتی و آموزشی، تحقیقات توسعه در حوزه کشاورزی و سایر برنامه ها برای پیشرفت جامعه شامل می شود.