آشتی مجدد فلامینگوها با دریاچه ارومیه
طبق اعلام مدیرکل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان غربی، فلامینگوهایی که هرساله در فصل بهار به دریاچه ارومیه مهاجرت می کردند، اینبار نیز به این دریاچه بازگشتند. بدون شک مهاجرت و جوجه آوری این پرندگان زیبا نشانه ای مثبت در شرایط زیست محیطی این دریاچه است. با الی گشت همراه شوید.
در سال هایی نه چندان دور و قبل از کاهش چشم گیر آب دریاچه ارومیه، این پارک ملی میزبانی میهمان نواز برای هزاران پرنده مهاجر، از جمله فلامینگو و پلیکان بود. اما پس از اتفاقات سال های گذشته و کاهش شدید آب این دریاچه، غلظت نمک این آب افزایش یافت. این امر منجر به کریستالیزه شدن و بلور بستن بال و پر پرندگان می شد و در نهایت در سال های اخیر، مهاجرت این پرندگان به دریاچه متوقف شده بود. اما در پی بارش های اخیر در این منطقه و افزایش حجم آب دریاچه، شرایط زیست محیطی برای بازگشت فلامینگوها به این دریاچه زیبا مهیا شده است.
حسین عباس نژاد گفت: «پس از وقفه ای که در مهاجرت این پرندگان رخ داده بود، اخیرا شاهد حضور هرچند کمتر این پرندگان مهاجر در دریاچه ارومیه هستیم که این موضوع را باید به فال نیک گرفت».
این فلامینگوهای مهاجر، در زیستگاه دریاچه ارومیه استراحت می کنند و بعد از اینکه دوباره توان از سر گیری حرکت خود را پیدا کردند، به تالاب های اطراف این دریاچه همچون تالاب حسنلو نقده، مهاجرت می کنند.
اهالی این منطقه نیز از این بابت بسیار خوشحال هستند. بومیان کهنسال ساکن این منطقه بر این باورند که فلامینگوها حسگرهایی بسیار قوی دارند و بازگشت آن ها به دریاچه ارومیه بدون شک بی دلیل نمی باشد. آنان بازگشت فلامینگوها را نوید بخش احیای دریاچه ارومیه می دانند. طبق گفته یکی از اهالی کهنسال منطقه، در گذشته هایی دور هم که یکبار دریاچه ارومیه خشک شده بود و چند وقتی بود که پرندگان مهاجر به دریاچه ارومیه نمی آمدند، به ناگاه و پس از آمدن دوباره این پرندگان و جوجه آوری آنان، این نگین فیروزه ای و ارزشمند شمال غرب ایران احیاء شده بود.
دریاچه ارومیه در شمال غرب ایران، بین استان های آذربایجان شرقی و غربی قرار گرفته است. این دریاچه با وسعتی بالغ بر ۵۸۲۲ کیلومتر مربع بیستمین دریاچه جهان از لحاظ وسعت می باشد. این دریاچه بزرگترین دریاچه داخلی ایران، بزرگترین دریاچه آب شور در خاورمیانه و ششمین دریاچه بزرگ آب شور دنیاست. دریاچه ارومیه با داشتن بیش از صد و دو جزیره کوچک، محل توقف پرندگان مهاجری از جمله فلامینگو، پلیکان، کفچه نوک، اکراس، لک لک، اردک پیسه، نوک خنجری، چوب پا و مرغ نوروزی می باشد.
بدون شک تلاش ها برای احیای دریاچه ارومیه باید ادامه یابد تا شاهد بهبود روز به روز اکوسیستم این دریاچه زیبا باشیم.
۱ نظرات
Hi there, I check your blogs like every week.
Your writing style is witty, keep up the good
work!