حتما تا به الان کلمه ممنوع الخروج را شنیدهاید و همانطور که مشخص است افراد ممنوع الخروج با محدودیتهایی روبرو هستند که بهتر است از این محدودیتها آگاه باشند تا با مشکل خاصی روبرو نشوند. اگر قصد سفر به خارج از کشور دارید و نگران هستید که مبادا ممنوعالخروج باشید، استعلام ممنوع الخروجی اولین کاری است که باید انجام دهید. بدترین اتفاقی که ممکن است هنگام سفر خارجی برای کسی پیش بیاید این است که دقیقا لحظه خروج از گیت متوجه ممنوعالخروجی شود.
برای شنیدن فایل صوتی این مطلب اینجا کلیک کنید:
اتلاف وقت و هزینه، تنها بخشی از اثرات عدم آگاهی از ممنوعالخروج بودن است. ازاینرو در این مجله گردشگری از الی گشت سعی داریم به این موضوع بپردازیم که باید چگونه استعلام ممنوع الخروجی بگیریم و همچنین چه دلایلی موجب ممنوع الخروجی افراد میشود، بنابراین تا انتها همراه الی گشت باشید.
تضمین بهترین قیمت بلیط هواپیما، بلیط قطار و رزرو هتل در تمامی نقاط جهان فقط در الی گشت.
ممنوع الخروجی چیست؟
قبل از گرفتن استعلام ممنوع الخروجی باید ابتدا بدانیم ممنوع الخروجی چیست؟ ممنوع الخروجی به وضعیت حقوقی که فرد به دلایل کیفری، مالیاتی، قضایی و علل مربوط به سازمان دارایی اجازه خروج از کشور را تا رفع مشکل پیش آمده ندارد اطلاق میشود.
ممنوع الخروجی در موارد کیفری، برای جلوگیری از فرار متهم و در موارد حقوقی، برای الزام فرد به انجام تعهدات خود طبق قانون صادر میشود. تا هنگامی که فرد ممنوعالخروج برای مشکل خود اقدامی انجام ندهد، نمیتواند از کشور خارج شود.
استعلام ممنوع الخروجی – دلایل ممنوع الخروجی
احتمالا الان این سوال برایتان پیش آمده که دلایل ممنوع الخروجی چیست و چرا فردی ممنوع الخروج میشود؟ دلایل مختلفی برای ممنوع الخروجی وجود دارد، اما بهطور معمول به شش دلیل اصلی برای اشخاص اتفاق میافتد.
- ممنوع الخروجی مالیاتی: طبق ماده ۱۷ قانون گذرنامه، قانونگذار میتواند از خروج بدهکاران مالیاتی جلوگیری کند و برای این افراد گذرنامه صادر نکند. اگر بالای ۵۰۰ میلیون تومان بدهی مالیاتی داشته باشید، مشمول این مورد خواهید شد.
- ممنوع الخروجی قضایی: افراد زیر ۱۸ سال و زنان متأهل برای دریافت گذرنامه نیاز به اجازه همسر یا پدر خود دارند و اگر این مرحله از قانون را طی نکنند ممنوع الخروج قضایی به حساب میآیند.
- ممنوع الخروجی اجرائیات ثبت: اگر بدهی بانکی یا مشکلاتی مربوط به چک دارید یا مهریه همسر خود را بعد از طلاق پرداخت نکردهاید، به احتمال زیاد در اداره اجرائیات یک شکایت ثبت شده دارید و اگر محکوم باشید و حکم جلبتان صادر شده باشد، ممنوع الجروج هستید.
- ممنوع الخروجی سربازی: سربازان مشمول غایب، اگر وثیقه معتبر ارائه نداده باشند ممنوعالخروج هستند. همچنین سربازان فراری نیز حق خروج از کشور را ندارند.
- ممنوع الخروجی سوء شهرت: افرادی که سابقه سرقت، کلاهبرداری، تکدی گری و غیره را در خارج از کشور داشته باشند نمیتوانند از کشور خارج شوند و ممنوعالخروج هستند.
- ممنوع الخروج کیفری: اگر مقامات قضایی تشخیص دهند سفر فرد به خارج از کشور، مخالف مصالح جمهوری اسلامی است، فرد را ممنوع الخروج میکنند که بیشتر برای افراد مشهور اتفاق میافتد.
راه های استعلام ممنوع الخروجی
با توجه به دلایلی که برای ممنوع الخروجی بیان کردیم اگر احساس میکنید ممکن است ممنوع الخروج شده باشید، بهتر است قبل از سفر خارجی از وضعیت خود مطلع شوید. روشهای مختلفی برای استعلام ممنوع الخروجی وجود دارد که در ادامه به بیان آن میپردازیم.
شما میتوانید با ورود به سامانه استعلام ممنوع الخروجی مطلع شوید که ممنوع الخروج هستید یا خیر، کافیست مشخصات شخصی از قبیل نام، نام خانوادگی، نام پدر و شماره ملی را در صفحه اصلی وارد کنید تا پس از چند ثانیه وضعیت خروج از کشور برای شما مشخص شود. البته بهتر است بدانید که این سایت مختص سازمان ثبت اسناد است و به پروندههای اجرای اسناد رسمی سازمان ثبت میشود. برای اطلاع از وضعیت خروج از کشور در رابطه با پروندههای قضایی و کیفری باید به سامانه ثنا مراجعه کنید. در ادامه نیز چند روش دیگر را برای استعلام ممنوع الخروجی بیان میکنیم.
- استعلام ممنوع الخروجی از اداره گذرنامه: به گفته سردار علی ذوالقدری، رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه انتظامی کشور، اگر شخصی درخواست دریافت گذرنامه جدید کرده است و گذرنامه خود را تحویل بگیرد، دیگر ممنوعالخروج نیست. در ضمن فرد دارنده گذرنامه میتواند به اداره گذرنامه مراجعه کند و از وضعیت ممنوعالخروجی خود مطلع شود.
- استعلام ممنوع الخروجی پلیس من: افراد با نصب اپلیکشین پلیس من میتوانند وارد سامانه گذرنامه شده و وضعیت ممنوعالخروجی خود را بررسی کنند. در این سامانه، استعلام هر نوع ممنوعالخروجی را میتوانید مشاهده کنید. در جریان باشید این اپلیکیشن رایگان نیست.
- استعلام ممنوع الخروجی اداره مالیات: اگر از نظر مالیاتی میخواهید بدانید که ممنوعالخروج هستید یا خیر میتوانید استعلام ممنوع الخروجی خود را از طریق سایت tax.gov.ir دریافت کنید.
- استعلام ممنوع الخروجی از خارج کشور (میخک): برای استعلام ممنوعالخروجی خارج از کشور، میتوانید استعلام ممنوعالخروجی از میخک را امتحان کنید. سامانه مدیریت یکپارچه خدمات کنسولی به اختصار «میخک» نامیده میشود.
- استعلام ممنوع الخروجی با کد ملی: برای استعلام ممنوعالخروجی با کد ملی، باید به سامانه «ثبت من» مراجعه کنید. این روش تنها مربوط به پروندههای اداره اجرای اسناد رسمی است. سامانه «ثبت من» درگاه یکپارچه خدمات الکترونیکی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است که خدمات ثبتی مختلفی از جمله ثبت شرکت، تصدیق اصالت سند، استعلام ممنوعالخروجی و غیره را در اختیار افراد میگذارد.
برای مراجعه به سایت استعلام ممنوع الخروجی با کد ملی، باید مراحل زیر را انجام دهید.
- ابتدا باید به سایت my.ssaa.ir مراجعه کنید.
- پس از ورود به سایت، روی گزینه ثبت من کلیک کنید.
- در این بخش گزینه اجرای اسناد رسمی را انتخاب کنید.
- حال روی گزینه استعلام ممنوع الخروجی کلیک کنید.
- پس از ورود به سایت و وارد کردن کد ملی و دیگر اطلاعات لازم، پیامی به شما نشان میدهد که دارنده این کد ملی ممنوعالخروج است یا خیر. استفاده از این سامانه رایگان است.
- استعلام ممنوعالخروجی از طریق تلفن: این روش در مقایسه با دیگر روشها کمی قدیمی است. به این صورت که اشخاص میتوانند با اداره گذرنامه تماس گرفته و با اطلاعات فردی و گذرنامه، استعلام ممنوعالخروجی خود را بررسی کنند. امروزه با پیشرفت و گسترش خدمات آنلاین، میتوانید از روشهای بهتری که در بالاتر بیان کردیم وضعیت ممنوعااخروجی خود را پیگیری کنید.
مدت زمان ممنوع الخروجی چقدر است؟
مدت زمان ممنوع الخروجی برای اشخاص ۶ ماه است و به درخواست دادستان کل کشور اگر لازم باشد؛ ممنوعالخروجی هر ۶ ماه یکبار تمدید میشود. اگر ممنوعالخروجی شما ثبت شود میتوانید ۲۰ روز پس از زمان ابلاغ حکم به آن اعتراض کنید.
استعلام ممنوع الخروجی – رفع ممنوعالخروجی
راهکارهای متفاوتی برای رفع ممنوعالخروجی وجود دارد. نکته مهمی که باید در رفع ممنوعالخروجی به آن دقت کنید؛ این است که اگر به هر دلیلی ممنوعالخروج شده باشید، باید از همه ادارات و ارگانها اقدام به رفع ممنوعالخروجی کنید. در مرحله اول باید به دنبال دلیل ممنوع الخروجی خود باشید. اگر دلیل ممنوع الخروجی شما مالی باشد، برطرف کردن آن آسان است. اگر دلیل ممنوعالخروجی مربوط به مسائل مالیاتی است، میتوانید با پرداخت آن بدهی، سپردن تضمین بانکی یا گرفتن حکم شورای عالی مالیات مبنی بر ورشکستگی، ممنوع الخروجی خود را رفع کنید. در سایر موارد هم باید طبق نظر دادگاه عمل کنید.
لغو ممنوع الخروجی در شرایط خاص
میتوان در شرایط خاص حکم ممنوعالخروجی را تنها برای یک بار لغو کرد. شرایط خاص شامل سفر حج تمتع، سفر درمانی و انجام امور تجاری مربوط به کار، هنگامی که فرد توانایی پرداخت امور مالیاتی را نداشته باشد، با اجازه دادگاه میتواند یک بار برای انجام امور تجاری و بهتر شدن وضع مالی از کشور خارج شود. در غیر این صورت نمیشود ممنوعالخروجی را رفع کرد.
سخن نهایی
اغلب درباره افراد میشنوید که در فرودگاه و قبل از سفر از این موضوع مطلع میشوند که ممنوعالخروج شدهاند و این مسأله باعث میشود از نظر مالی و روحی بسیار تحت تاثیر قرار بگیرند. به همین دلیل توصیه میکنیم که حتما قبل از سفرهای خارج از کشور؛ استعلام ممنوع الخروجی بگیرید تا بتوانید قبل از آنکه دیر شود اقدامات لازم را انجام دهید.
۲۶ نظرات
سلام ببخشیدسربازی نرفتم ولی توسایت کدملی موواردکردم میگ ممنوع الخروج نیستی.ینی درسته
اصلا نمیگه که ممنوع الخروجی
یعنی معتبر نیست؟
سلام
ممکنه تو سایت بزنه ممنوع الخروج نیستی اما باشی !من شنیدم زیاد معتبر نیست
این سایت فقط برای استعلام ممنوع الخروج بودن به جهت بدهی مالیاتی وثبت سازمان ثبت اسناد و املاک هست و در موارد دیگه حتما باید حضوری برین پلیس گذرنامه
اگه ممنوع الخروج باشیم با گذاشتن وسیقه هم نمیشه خارج بشیم؟
با وثیقه ملکی میشه
از سایت استعلام کردم بلا مانع بود ولی اداره گذرنامه از صدور گذرنامه خودداری کرد و گفتند ممنوع الخروج هستی
بریم اداره گذر نامه اگر ممنوع خروج باشیم باز داشت نمیکنند ؟ برای چک برگشتی ؟
سلام هرچه کد ملی را وارد میکنم مینویسد صحیح نمی باشه میشود راهنمایی کنید
حتما قبل از سفر با پاسپورت به گیت های خروجی برای چک کردن مراجعه کنید،بکین حتما تو سیستمشون رانگاه کنن ،به پاسپورت که بهتون دادن و یا این سامانه اکتفا نکنید که مثل من ضرر نکنیدو تجربه تلخ من را تکرار نکنید ،یه هفته زودتر مراجعه کنید،چرا که اینجا ایران هست دیگه کسی هم پاسخگو نیست
با سلام من چک برگشتی دادم ۲۱ام چهارشنبه میرفتم ترکیه ممنوع الخروج از کشور شدم و از چهارشنبه تا مورخه ۲۵ام پیگیر شدم همه کارمو قانونی طی کردم و رفع شدخ هنوز پاسپورتم به دستم نرسیده چقد طول میکشه پاسپورتم به دستم بیاد ممنون بشم بگین
اصلا از طرسق سایت مراجعه نکنید و فقط از طریق اداره گذرنامه جویا بشید .من از طریق سایت ممنوع الخروج نبودم ولی در فرودگاه ممنوع الخروج شدم .
سلام ،من چند روز پیش رفع ممنوع الخروجی خودم را ک از اداره ثبت بود انجام دادم و نامه را به گذرنامه برده و پاسپورت خودم را تحویل گرفتم ولی الان هم ک استعلام میگیرم بازهم تو سایت اداره ثبت ممنوع الخروج هستم ،لطفا منو راهنمایی بفرمایید.
آقای سهراب جهانبانی عزیز وقتی شماره وارد میکنید با اعداد لاتین باشه با اعداد فارسی سیستم کار نمیکنه.
سایتها با خود ادارات انگار هماهنگنیستند و اختلاف عکس دارند
سلام من ۲روز هرچی تلاش میکنم ارورمیده باید چکارکنم
سلام.دوستانی که شرکت دارند بعد از تسویه بدهی مالیاتی حتما پیگیر رفع ممنوع الخروجی مدیرعامل و اعضا هیئت مدیره شرکت باشید و به نامه های باز شدن حساباتون اکتفا نکنید.چون رفع ممنوع الخروجی پروسه جدا داره که تماما از طریق اتوماسیون انجام میشه و در نهایت حتما باید واستون پیام بیاد که نامه ممنوع الخروجیه شما به اداره گذرنامه ارسال شد چون گاهی اوقات کارکنان اجرائیات فراموش میکنن این مرحله رو هم تکمیل کنن و ممکنه مثل من به دردسر بیفتید.
اگر ممنوع الخروج باشیم بازداشت میشویم؟
ایا ممنوع الخروج باشیم بازداشت میشیم
شماره شناسنامه با ثبت اسناد مغایرت دارد ب چ معنا است دوستان
دقیقا . منم زده شماره شناسنامه با ثبت احوال مغایرت داره. فکر کنم من فوت شدم یا کلا متولد نشده بودم .
چطو باید متوجه بشم ک ممنوع خروج هستم یانیستم
بنده نمیدونم ممنوع ورود به ترکیه هستم یا خیر ؟ باید از کجا بفهمم؟؟؟
من دفترچه ترانزیتی دارم وبرای سفر معمولی یا توریستی رفتم اداره گذرنامه تا تحویلش بدم تاچراغ سبز بشه ولی گفتن که ۳روز طول میکشه که استعلام بگیریم. کسی میدونه استعلام از چی میگیرن؟
نحوه استعلام از ممنوع الخروجی لطفا راهنماییم کنین
سلام شماره شناسنامه من که در کشور دیگری بدنیا آمدم دو رقمی میباشد وسامانه ایراد میگیرد وپیام ش ش صحیح نیست میدهد راه حل چیست